Pozz, evo napokon mi francuz dosa pod ruku, tj nije napokon je proklinjen moment kad san reka da cu ga popravit.
Ugl pezola je 2007 godiste cini mi se, ugl ovaj noviji sa dva razlicita lezaja radilice, doveden je iz njemacke, pa ima i jeb* kompresor zraka.
Susid zove nece da pali ali prije nego mu se ugasia kaze da je isa bolje nego ikad, ok pretpostavia san da je zariba, al proba san ga prvo upalit samo da potvrdin. Nakon mucenja i mucenja sa paljenjen(gorivo nije dolazilo, tj malo je malo nije, pa je sastavia tek nakon avantura sa start sprejom i spricanja benz u cilindar), upali on, cujen da tuku lezajevi, nakon 3 sec ugasin i krenen rastavljat. Lezajevi smrvljeni doslovno. Radilica nije dobila.
Novi klip, cilindar, lezajevi, semerinzi, brtva bloka, cilindra i glave. Montirano grijanjem/hladenjem bez cekica od 3kg, sve klizi, sastavin, namontiran i onda krece jebanje. Nema sanse da upali.
Iskre ima, kompresije naravno ima, goriva nema, svjecica suha ko barut. Gorivo ne dolazi u cilindar. Lamelice su ok. Vakum ventil baca gorivo kad na donje crijevo radin vakum, ali ako je vakum spojen na blok onda ne baca gorivo, ALI, ako je vakum spojen na blok normalno, a sa vakum ventila skinen crijevo dovoda goriva, onda vakum ventil normalno baca gorivo, znaci sa crijevom nece, bez njega baca, a crijevo nije zacepljeno?
??
Takoder, proba san direkt u karb iz boce spojit dovod goriva, upalia je normalno, previse diga okretaje pa san ga mora ugasit jer nije ni filter montiran, kad san ga krenia opet palit, radia bi doslovno onoliko koliko ga verglan.
Kroz glavu mi se vrte dva moguce rijesenja, ili je vakum ventil mrtav(ali zasto bi onda normalno baca gorivo kad ja radin vakum i kad je bez crijeva) ili negdi blok ne brtvi bas najbolje pa vakum nije dovoljno dobar(u sta sumnjan jer san sve detaljno prigleda). A opet moze bit i da karb ne pusta gorivo dalje. Dakle slicni simptome prije i poslje generalke, naravno bez rasutih lezaja.
Sve bi ove teorije isproba da san ima jos vrimena, al eto dok doden sutra sa posla da vidimo jel ima neko ode nesto za rec/savjetovat/pomoc ili ako je neko ima slican problem(sumnjan
)
Fala unaprid