Tehnički kutak > Garaža
SR morini 2003
luna500rr:
Da je rječ o NRG-u ili nečemu gdje je taj nosač bio originalni, tako bi i napravio. Meni je i 50 mašina s tim nosačem tukla u ramu, prekratki su mi krakovi da bi mogli držat mašinu, i ovako spuštena plastika hlađenja ima možda centimetar zračnosti s gornje strane do rame i tako s donje strane do nosača. Vidit cu kako se ponaša, al vjerojatno ću morati složiti distancer amortizera, sumnjam da ce ići bez toga
Corector:
Dobro je legla masina, ode Franjo Morini u povijest, neka neka.
luna500rr:
Pošto sam ažuran u pm, od zadnjeg posta se svašta radilo al eto redom ću :drunken_smilie:
Auspuh imam samo jedan u poprilično lošem stanju, vjerojatno je čupan katalizator iz njega, al ima je raznih trauma u životu. Neki stručnjak ga je uredno nabušio s elektrodom, nije ni šljaka otučena. Nisam znao hoće li biti progoren i glasan pa sam mu samo migom pokrpao rupe i zakrpao pukotinu na grani. Nisam se ništa trudio brusiti, malo to na grani šta se baš vidi iz aviona ostalo je sve prema felgi.
Potvrdio sam opet jedan mit, brtve auspuha su za TAM-a ili IMT, did je držao servis tih stvari pa sam imao masu novih brtvi za testiranje. Varove sam samo poprskao nekim crnim za auspuhe da ne hrđaju odmah.
luna500rr:
Za prvu ruku sam složio distancer od amortizerra i starog selena za amortizer.
To sam dakako zavario i zakalio al nemam sliku zavarenog, možda se kasnije di vidi. Na minarelliju sam vozao ovakve distancere bez greške, u Piaggia su malo civilniji amortizeri pa ovo nikako nije neko trajno rješenje, al za prvu ruku odlično.
luna500rr:
Iduća je na redu struja. U morinija je to super jednostavno jer ima DC CDI i sva struja po skuteru je DC, dakle 12V. Na njemu kad namotaji crknu skuter vozi dok ima štogod struje u akumulatoru. Piaggio ima jednostavan CDI koji se sa par stopica spoji na mašinu jednim kabelom. Iz CDI-a ide bobina koja mora imati samo masu i to je to. Da bi se ugasio skuter jedna žica s drugog kabela se spoji na masu, odnosno na bravu. U tom drugom kabelu su dvi žute debele žice koje idu na regler. Na njemu imaju dakako dvi žice + i - za puniti bateriju, žica za čok i za kontakt. Treći kabel je s anlassera to ide na postojeću instalaciju od morinija bez greške. Komponente sam pobacao ispod podnice i sve je na original jackovima tako da skidanje mašine bude plug & play.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju