Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..
Zimska vožnjica
Genesis051:
Mislim da nije bitno, da je dobar meho... dovoljno je pred put imati iza sebe obavljen servis, po mogućnosti da im je napomenuto da ideš na dužu turu...a onda je dovoljan i netko koga nije "strah", promijeniti/očistiti svjećicu, zamijeniti puknutu sajlu, promijeniti izgoreni osigurač (zbog čega sam ja "stao" i pooojma nisam imao što mi se dogodilo :toothy3: )
i tako... te neke banalne kvarove, koji mogu usporiti napredovanje, a nisu trebali biti vidljivi pri provjeri u servisu...
r.e.!:
Svoj motor treba "upoznati" i najbolje je kada ga sam pripremiš za put. E, sada, puno je jednostavnije pripremiti Vespu ali nakon učestalog druženja sa strojem on ne bi trebao imati nikakvih tajni.
Genesis051:
Priznajem, svakako :sign188: .... Naravno da više povjerenja imam u sam sebe, nego čovjeka/servisera, kojeg vidim jednom u godinu dana, koji može baš tada imati "loš dan" i boli ga... što ja idem na put...
Jedino... nisam strojar, pa mi je gore navedeno najveći domet tekućih popravaka...
Imam poznanika iz mladosti s kojim sam se dosta družio, pa sam od njega to "pohvatao".... Da nam je životni put bio više vremena paralelan, još bi se sigurno svašta naučio... on je Fiću od oca radio generalku na stolu, u dnevnom boravku :icon_tongue: , što su neki sjedili pred TV, ili se ludirali okolo...
corky:
Sve lijepo ali slike :dontknow: :icon_tongue: :sad1:fali slika
Genesis051:
Tja... "ne voziš brže, nego tvoj anđeo čuvar stiže letjeti za tobom" i to je to !!... :happy3:
Evo ovako... danas mi dopiii.... lo, pa sam se relativno kasno uputio na "provjeru kupljene garderobe"....
Krenuo iz Rijeke na "rutinsku" destinaciju: Napustio Kvarner preko Hreljina - Plase, bacivši pogled na naoblačenu panoramu:
... pa sam si uslikao "stroj" na ulasku u Gorski Kotar, mjesto Benkovac, na cca 1,5 km od Fužina:
Ovo je slika sa blicom..bez njega mi je ostala mutna...valjda je kakva kapljica dezorjentirala aparat, da fokusira kako treba... Ova bljeskava mjesta su komadići reflektirajuće trake, bilo bi bolje da su narančasti, ali teže ih je naći za kupiti, ove bijele su za pomorstvo, kupljene u dućanu za nautičku opremu: stavljaju se na pojase, prsluke i čamce za spašavanje.
I... konačno :
Ali..najzad nisam stao na kavu...
Počelo je kuckati po kacigi... ne bi baš rekao da je to bio zvuk kiše... ili je bila kiša "koja se ledi pri dodiru s tlom" ili neka tuča ili pojma nemam... ali ja lijepo nastavio svojim putem prema doma... ralica je vozila ispred mene, na cesti od Fužina do raskrižja sa cestom (Ri - Zg)... pa sam pomislio da stvarno imam pravo...sipali su pijesak/sol...
Vjerojatno je (kao i svi ostali koji su me sreli) pomislio: iz kojeg je ovaj filma ispao... :laughing7:
Sve u svemu: jaako sam zadovoljan kupljenim hlačama i windstop-štitnicima za koljena i rukavicama... najslabija "zona obrane" je, na moje čuđenje, bila obuća... Čizme (tj. noge) su mi bile (pre)hladne... da sam se još malo trebao voziti, morao bi negdje naparaviti pauzu za zgrijati noge...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju