Općenito > Generalno o skuterima

prodaja skutera...

(1/9) > >>

roby44:
evo ako imate iskustava sa prodajom skutera, one gluposti oko prijenosa, sta sve treba, gdje, cijena?  :dontknow:

Gladiator:

--- Citat: roby44 - 21 Lipanj, 2006, 10:27:22 ---evo ako imate iskustava sa prodajom skutera, one gluposti oko prijenosa, sta sve treba, gdje, cijena?  :dontknow:

--- Kraj citata ---

Ako kupujes polovni, ides s vlasnikom u javnog biljeznika, napravite kupoprodajni ugovor oko 50kn), neznam jedino jel moze napisat bivsi vlasnik da ti ga poklanja kako bi izbjegao porez, porez naknadno placas i cuo sam da iznosi oko 10% cijene motora... nemoj me ništa drzat za rijec, jer ovo sam radia prije 5 godina.

eladio:
dakle javni biljeznik (ugovor kupis u nardonim novinama) , to kosta cca 50 kn
nakon toga na tehnicki , procjena, pa u poreznu upravu -5% porez , ni ja nisam siguran 100%

nakon toga opet na tehnicki po nove papire (to sigurno kosta ), na policiju da ovjere (sigurno neke takse su tu)

i to je to  :dontknow:

Lovre:
evo ovako ti ide:
1. napravite kupoprodajni ugovor kod javnog bilježnika (točno 50 kn)
2. odeš sa kupoprodajnim u poreznu upravu i platiš porez (5% od cijene motora/skutera)
3. odeš u policiju to prijavit ili ako nema tehnički prvo na tehnički pregled i registraciju.

ps. pazi da u kupoprodajnom ne napišeš preveliku cijenu,jer ako je premalena cijena gleda ti se po katalogu, a ako ti je veća u kupoprodajnom nego u katalogu onda se porez naplaćuje po većoj cijeni :icon_thumright:

Lovre:
u tek san ad ubra da ti prodaješ motor :confused5: , onda samo napravite kupoprodajni ugovor i odete kod javnog bilježnika i ovjerite. dobiješ jedan primjerak ugovora i to je to :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju