Ostalo > Razne offtopic teme :)

Uređenje radione/garaže

(1/25) > >>

dario007:
Odlucih se otvoriti temu kako bi podijelio dosadasnje radove i dobio korisne savjete i slike vasih radiona ili garaza.Trazeci internetom ne nalazim bas neke slike.Sve su neke profi radione ili garaze koje su uredjene da bi u njima stajale stvari.

Pa evo kako je sve pocelo.Imao sam prostoriju do garaze u kojoj su stajala drva i ostale gluparije i naravno sve sto ti kao "treba".Kako sam sa drva presao na grijanje na pelet oslobodio se prostor u kojem sam si odlucio sloziti radionu.

Pa krenimo redom,ovako je to izgledalo

Drva sam prodao lokalnom dileru ispod cijene,samo da ih se rijesim,pa smo to potovarili i on je to odvezao.Evo sad i prostorije bez drva.

Onda sam odlucio razvesti struju,jer sam imao samo dvije uticnice.Frend od kuma je to pogledao,rekao mi sta da i kako pripremim i da za 2 tjedna on to dolazi provuci i spojiti.Pa sam tako krenuo u stemanje.

Dosao mi frend u ispomoc,pa smo postavili buzire i ucvrstili gipsom,isto tako i kutiju.Na kraju sam fulao sa putanjama,jer buzir mora ici u prvu ili zadnju kutiju kad se nizaju,radi spajanja.Taj dio smo ponovno odstemali.

Ostalo mi je ljepila za plocice,pa sam odma zapunio rupe i zavrsio taj dio.

Ideja je bila da preko centralne grede od kutije potegnemo struju na drugu stranu.Ja sam htio i dobru rasvjetu sloziti u kompletu,pa sam i za to napravio pripremu,cak i malo pedantnije nego mi je strujić rekao.

dario007:
Pa evo i par slika rasvjete

Od rasvjete sam kupio dvije led plafonjere 18w i dva reflektora po 30w,sve sam uzeo u solar shopu.
Greda mi ne tuce po sredini pa sam userafio stafle i daske koje sam odrezao na mjeru.Izbusio sam rupu u dasci da kabal moze do lampe i naravno odredio sredinu za lampu.U planu je plafon zatvoriti knaufom,pa sam gledao da daska bude poravnata sa gredama.Tako i kasnije budem imao dobro uporiste ako bude kakva teza lampa isla.

Pa evo i par slika toga

Pa je dosao dan i da mi kumov frend strujic to sve provede i slozi.Ja sam u međuvremenu kupio sav materijal.Uticnice sam sve nove uzeo,kablove,prekidace,buzire itd.Uglavnom sve sta je trebalo.Jos mi je i pod drugu nadstresnicu povukao svjetlo i stavio prekidac da pojedinacno palim svaku stranu.Lampe za nadstresnicu sam narucio,pa cekam da stignu.Za sad su samo grla za zarulje .

dario007:

Nadstresnica

dario007:
Za dalje sam odlucio kupiti plinsku grijalicu,cinilo mi se kao najprakticnije rijesenje i relativno povoljno.Bocu sam imao rezerve,a plinsku pec sam uzeo u Pevecu.Zvonkec je sredio i neki popust,pa mu ovim putem hvala.

Odlucio sam uzeti i pvc stolariju,sad kako tu ne treba neka premium kvaliteta odlucio sam se za Bauhaus,taj prozor i vrata ce zadovoljit moje potrebe.Salamanderova najjeftinija kombinacija vrata je 3000kn ugrubo,ova su 900kn.Hvala Dacerovsu na kartici za popust.
Frend i ja smo kumovim Berlingom to dopeljali,tako da je prijevoz bio dzaba.

Popisao sam i materijal koji ce mi trebati za zatvaranje plafona knaufom.Foliju sam dobio od kuma,ostalo mu od krovista,a za zidove sam se odlucio knauf lijepiti direktno na zidove,ispada najbrza i najjeftinija kombinacija.
Tu sam stao,pa polako updejtam kako cu sta raditi.Sve ideje i savjeti su dobrodosli.... :hello:

ivano_007:
Iako mislim da je na ovom forumu postojala već tema sa garažama/radionama. Al više nisam siguran jel to na ovom forumu :dontknow:

Jel stol misliš sam varit po mjeri ili donijet već neki gotovi? Šteta da se i ne inkartaju ove cigle, bolja toplinska izolacija.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju