Tehnički kutak > Garaža
Gilera DNA 50>70>150>180by Matija
matija84m:
Evo znaci samo ga podmazem i vec ide duplo lakse, ali nije to jos kako bi trebalo.
Sumnjam na sajle i na rucku gasa pa se bacam na potragu. Krecem od rucke i evo ga.
Tu je sajla ostecena i zapinje.
Sljedi raskapanje da zamjenim sajle.
upload a pic on the internet
Sve ide po planu.
Nove sajle su u steku i cekaju svoj cas.
E sad je to napokon kako treba biti. Mekani gas.
Ostaje upitno dali ce klipic u karbu stvarat opet probleme?
Iako mislim da ce se razradit dodatno i da nece bit problema.
Corector:
Pa ne bi smio klipic radit probleme ako ti je glavni problem sajla bila. Blazeni stek, gotovo prije svanuca :D
matija84m:
Ma nije sajla jedini problem.
Nesto tu steka taj klipic usred velike vlage i vode koja dode do njega. Mozda je problem i u podmazivanju?
Ulje koje ulazi u karb ne dolazi do klipica vec je pipak napred na ulasku u prirubnicu.
Vise mi se svida kad je ulje spojeno direktno na klipic i podmazuje prvo njega onda ide dalje u masinu. Na ovom karbu to nije slucaj.
I mjesavina bi kroz diznu prvo klipic podmazivala pa onda dalje.
Neznam sta mislit. Sada je ok pa kako bude.
Da sam se isao vozit mozda bi se i razradio klipic jer ljepo je vracao :dontknow:
aragonY:
Po mom iskustvu te sajle sto si slikao klincu ne valjaju. Iste takve meni poslali za runnera, ja spojio sve, stavio sve one "natezače" na najopustenije kad ono klipic u karburatoru dignut do pola, uljna pumpa odvrnuta skroz a gas na pocetnoj poziciji. Onda sam probao staviti prvu polovicu sajle OEM i situacija malo bolja ali i dalje nije to pa sam mislio nesto u razdjelniku ne valja. Pa zamijenim i njega ali opet je sve nategnuto. Na kraju probam zamijeniti i onu polovicu od razdjelnika do karba i uljna je opet bila malo nategnuta ali cak da to i zanemarim rucka gasa se nekako tesko vrtila i gas se sporije vracao na pocetni polozaj prilikom pustanja. Mozda sam ja dobio neki škart od robe koji je promakao u tvornici ali eto pokusaj, nadam se da se neces napatiti 2h za nista kao sto sam ja. Na kraju sam vratio OEM sajlu jer je radila super i prije tog vec sam eto isao zamijeniti dok je sve raskopano.
matija84m:
Ocito si dobio sajlu za krivi model. Stvarno neznam zasto nebi pasala.
Evo sa ovim sajlama nema problema bas pasu kako treba i ljepo se ustela.
Obavezno uzimam jos jedan set za u stek. A cjena 5€ pa ti vidi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju