Tehnički kutak > Garaža

Gilera DNA 50>70>150>180by Matija

<< < (227/285) > >>

matija84m:
Jucer dok sam se vozio skuzim da mi skuter sve teze vrti prilikom paljenja. Cak sam ga jednom upalil na kurblu.
Idem navecer vidit stanje akomulatora kad on prazan :icon_scratch:
Napunim ga na punjac i idem provjerit kako skuter puni kad sam u voznji ispraznio aku. Naravno da ne puni pa idem zamjenit regler koji je najcesci uzrok.
Drugi regler opet ne puni, stavljam treci koji je 100% ispravan i opet ne puni :icon_scratch:

Priblem cu trazit od pocetka pa tako ispitujem namotaje preko plave i zute zice i tu nemam otpora, prekid je u namotajima znaci.
Skinem ih dole i vidim da je pukla zica u zavojnici.
keyboard checker tool

Odlucim ju spojit da ju zalemim i opet imam ispravno paljenje. Trebalo je samo odmotat taj jedan krug zice jer je bila prekratka da se zalemi.
Tako sam uspio popravit namotaje i evo sve radi i puni se aku :headbang:

SCANIA R500:
Bravo mrale.....  :headbang:... Tri reglera imas u šteku.. Ko zna sta ti svasta imas... Moram se zaklatit u tvoj štek i popunit svoj štek :laughing7:  ja u šteku nemam nista... Osim svjećice jedne :toothy3:

matija84m:
I ja se nekad iznenadim cega sve ima u steku :icon_tongue:

Trebal sam nove disk plocice, pa zagledam u stek a kad ono dva seta zapakirana :icon_thumright:
Neznam kada sam to uskladistil ali mora bit :dontknow:

matija84m:
Lezajevi u prednjem kotacu se ne vrte bas glatko, osjete se neak zapinjanja tako da sam kupio nove i zamjenio odma.

strong boy names 2019

Odma provjeravam balans i ispada da je guma u balansu bez dodavanja utega :headbang:
Ne sjecam se da mi se to ikad poklopilo tako.

matija84m:
Uglavnom usput se skupljali djelovi i slagala se masina koja je ipak zazivila.
Nabavio sam uredne blokove sa getribom i slagao ispocetka sve.
Na motoforce radilicu je slozena polini klipnjaca sa lezajom.

Slozeno sa koyo lezajevima i corteco semerinzima.
Vodena pia org da bude vjecna.

Uletio mi podrapani due+ koji treba ic na specìjalu jer je unisten skroz kod bivseg vlasnika.

photo upload sites

Kako imam u steku novi klip od dreva odlucio sam slozit cilindar na taj klip 48mm.
Odradio specijalu i spremno za slaganje.

Sve se izvuklo i due je nov :headbang:

Zbog nedostatka djelova prenos je preseljen sa one masine.
Karb ostaje isti YSN 17.5
Yasuni R tu sjeda odlicno

Nakon par minuta razrade crkla je bobina pa sam moral ivuc novu iz steka, ali to je tako i nema tu pomoci.

Uglavnom slozena je jedna fina masina iz nule i mogu rec da sam zadovoljan kako to fino radi sa klipom od dreva sa dve karike.
Odrađeno i preko 200 km razrade.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju