Tehnički kutak > Garaža

Yamaha Nmax ABS 125cc - - -> 183cc Athena/TDR- - -> Japan Red

<< < (75/76) > >>

Corector:
Imam ti i ja Nmaxa :D Testiran po gradu, i tripcinama.  Daj Beverly kamion prikolicar 500 sam vozio ravno do Vrbovca i nazad i odrekao ga se do kraja zivota, toliki skuter, a sjednes u onu tutu nepomicno. Model 250 nesto duze, ali presmjesan je taj kocept starog Beva. Ogromni dinosaur, vozac zanemaren, i jos ti nabije greben izmedju, noge ogranicene, znaci ZIP je majka, ovo je kao da je neki cigan stavio spojlere od Beverlija na njega i jos je narusio prostor za vozaca. Eto ti iskreno za Beverly koji mi nsiie sjeo ohohodavno.

Znaci svi se mi kao normalno vozimo, svi smo mi kulturni i fini, al ne,.samo nek je sto jaci stroj.

Moje iskustvo s Nmaxom je prebrutalno, to je jedan od skutera koji se najbrutalnije vozi, gdje drzis maksimalan prosjek brzine koliko god skuter ide. Nenormalno se lako upravlja, i ako si iskusniji vozac, nema te nitko. Lagan, uzak, izuzetno poslusan, precizan u upravljanju, struze ralicu samo tako, da se moras limitariti kako je ne bi otvorio na dodirnim tockama.

Meni je skuter jako udoban, u dvoje takodjer gdje sam izuzetno odusevljen jer je to prakticki jedini dvotockas gdje ne osjetis suvozaca.
Istina bog da djeluje mali, ali to i jest poanta, da je sto manji, sto laksi, a da osoba s preko 190cm i 100kg gustira ali extremnije nego ikada!
Jedino mi nije.jasno i nismo odgonetnuli kako Danijelu trosi 1l manje nego meni, iako ga i ja mogu voziti na 2.3l /100km, ali taj skuter je napravljen da drzi vatren tempo i ne mozes odoliti kad shvatis da nema rudu od nosaca masine koji plese i nije prikolicar,.nego zgewindani bolid u serijskoj izvedbi.

Realno, da bi covjek bio siguran, pogotovo danas kad je raznih sudionika u prometu vise nego ikada, ne treba ti nista brze od 80kmh, i brutalnih kocnica te guma. Tko tvrdi da nije tako, taj je vec pao s neceg brzeg, ili nikad nije vozio pravu gumu i jaku kocnicu na necem slabijem, u postoje oni koji zele pasti. Jednostavno, taj spoj do 80kmh, s extremnim zaustavnim putem je kombincija koja ti podize sanse u prometu, sve mimo toga, exsponencijalno vuce ka povrsini asflata.

Poggiali:

--- Citat: challenbeen - 08 Srpanj, 2021, 22:15:16 ---Pa toliko ja po danu napravim samo po selu kad nemam što ić nigdje 😂😂😂 120 km vamo tamo je ništa, nemoj da zajebavas. Probaj nmaxa, možda ti se svidi... uvik možeš nabaviti dužu TDR getribu

--- Kraj citata ---
lako tebi na xmaxu :P vidio bi te na rallyu ili trekkeru.. sat vremena i trebas masazu

pa Pero pobogu, sto nijesi otvorio temu u garazi, nego mudro cutis :P  Ako tebi ima mjesta, onda nemam brige xD
e a sta je sa svetlima, cuo sam prigovore, da su slaba,  al mozda su to bili stariji modeli...
jedan lik je objasnio da skuter ima solidno jake vibracije i da je poprilicno skakutav na losoj cesti, da je pozeljno mjenjat zadnje amortizere

Corector:
Ja sam tog Nmaxa uzeo onako za dusu i u stek sa strane za nedaj Boze, samo iz tog razloga da se provozam ko covjek, nije mi primaran, i cisto da raskinem s prikolicarskim iskustvom.

Jest istina je za zadnje amortozere, udobni su, ali nisu za ljude vece mase, imao sam peh da su procurili i tko ima preko 80kg, trebao bi uzet tvrdje ili podesavanjce. Cak bi mogao i sic biti zeru s jacom spuzvom za teze osobe koje ga jace sabiju, ali daleko je to od ozbiljne kritike. Ako se vozis umjereno, onda se mozes voziti i samo na oprugama bez problema.
Na njemu imam Dunlop Scootsmart, smece s kojim ne mogu stati jer se abs pali na pogled.

Kod Danijela je puno bolji zaustavni put zbog Bridzsa, a ja bi volio ako bude prilike da usporedimo zaustavni put, i iza toga da dodjem s Molasom jer sam poceo dizat Pezu na prednji, jer se izivim na tim kocnicama posto me Nmax isfrustrira s Dunlopom.

dacerovs:

--- Citat: Poggiali - 10 Srpanj, 2021, 16:14:51 ---
--- Citat: challenbeen - 08 Srpanj, 2021, 22:15:16 ---Pa toliko ja po danu napravim samo po selu kad nemam što ić nigdje 😂😂😂 120 km vamo tamo je ništa, nemoj da zajebavas. Probaj nmaxa, možda ti se svidi... uvik možeš nabaviti dužu TDR getribu

--- Kraj citata ---
lako tebi na xmaxu :P vidio bi te na rallyu ili trekkeru.. sat vremena i trebas masazu

pa Pero pobogu, sto nijesi otvorio temu u garazi, nego mudro cutis :P  Ako tebi ima mjesta, onda nemam brige xD
e a sta je sa svetlima, cuo sam prigovore, da su slaba,  al mozda su to bili stariji modeli...
jedan lik je objasnio da skuter ima solidno jake vibracije i da je poprilicno skakutav na losoj cesti, da je pozeljno mjenjat zadnje amortizere

--- Kraj citata ---

125cc nema skoro nikakve vibre, 155cc ima al nisu toliko jake al zato 183cc jako vibrira pogotovo kod voznje do 40kmh. Al pazi kompresija je mrvicu veca nego kod 125cc i gotovo jednaka kao na 155cc al eto vise vibrira, sve ti je jasno kad vidis njegov nosac masine odma znas da je krut i da nema uvijanja.Najvise se cuju vibre oko masine dok se osjeti samo na volanu.
Pogi, mogo bi doletit jedan dan negdje na pola puta da se nademo pa da vidis i probas makinu, svidit ce ti se garantirano, mozda i padne dogovor 🤣🤣
Samo je problem ako probas 183cc, 125 ce ti bit slab.

Poggiali:
haha, joj ne znam, mozda bolje da ne probavam dok ne resim financije xD 
Al definitivno bi rado pogledao tu zver :D 

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju