Tehnički kutak > Garaža

Yamaha Zuma

<< < (77/90) > >>

mic:
Hvala puno dečki  :notworthy: :notworthy:

mic:
Do sada sam imao usisne lamelice Dopplerove plave boje sačinjene od nekog kompozita ili vlakana.
Imao sam neke sumnje oko tih lamelica taka da sam uzeo set Malossijevih karbonskih lamelica.
U setu sam dobio 3 debljine, ukupno 6 lamelica ali je bilo teško napraviti parove - 1. Najtanje, 2. Srednje, 3. Najdeblje
Mjereći mikrometrom saznajem da ni jedna lamelica nema svoj par po debljini.
Uzeo sam najtanje koje sam izmjerio - Jedna je 0,25mm, a druga 0,27mm.
Te lamelice bi valjda trebale biti one koje su deklarirane pod "0,3mm", a ostala dva para bi trebala biti 0,35mm i 0,40mm  :dontknow:
Kučište usisnih lamelica je imalo nekih crtica točno na onim uskim površinama na koje naliježu lamelice tako da su obe strane blago poravnate na staklu.
Usisne lamelice sada brtve savršeno, gledajući sa unutrašnje strane nije moguće vidjeti ni jednu zraku svjetlosti.
Stara brtva mi se raspala prilikom rastavljanja mašine pa sam ovom prilikom izrezao novu brtvu od klingerita 0,7mm debljine, a napravio sam i još jednu brtvu jednaku ovoj koja ide između prirubnice i kučišta lamelica za dodatnu sigurnost i obranu od falšeg zraka.
Razmišljao sam o prereadi usisa na način kojeg je jednom prilikom prezentirao član Dado_mhr ali mi je bilo žao kidati originalno kučište lamelica pa sam tu zamisao odgodio.

matija84m:
A mozda su te najtanje lamelice stvarno 0.25mm
Bilo je dosta price da vole pucat te malossi lamelice. Mozda tebe posluze dobro :icon_thumright:
Svakako sacuvaj ove doplerove ako su se pokazale ok.

zvonkec92:
Ja jos nisam dozivio da karbonske puknu, ali su mi zato limene i karbonitne pukle 😆

Dragster 50:
@mic
Ja kad sam slagao bijelog sam uzeo isto Malossi, 3 para i po slovima nisam mogao skužiti koja je u paru sa kojom. Na kraju je ispalo da nisu karbon nego "karbonit" 🙄
Odmah su pukle i prvih 600-700km sam se j*bavao sa štelanjem karba dok nisam skužio da je do njih. Skupo platio neznanje, jer mi je prebogata smjesa spalila 7-8 svjećica.
Šifra
M277054.K0
To za "karbonitne" a ne karbonske sam čuo od kolega ovdje na forumu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju