Tehnički kutak > Tuning skutera

Gilera runner-Promjer lezaja radilice

<< < (11/25) > >>

ivanm:
treba dobro zagrijati dosjede u blokovima jer se oni više šire grijanjem nego ležaji hlađenjem što se skupljaju..

CoK:

--- Citat: ivanm - 06 Listopad, 2010, 12:25:02 ---treba dobro zagrijati dosjede u blokovima jer se oni više šire grijanjem nego ležaji hlađenjem što se skupljaju..

--- Kraj citata ---
istina

ako se blok dobro zagrije lezajeve nije niti potrebno stavljati u led

mislim da svaki ima svoju tehniku, i svacije je ispravno dok ne trpi lezaj ili neka druga komponenta...ali za slaganje radilice u blokove 3 dana...to je apsurdno!

funkyzg26:

--- Citat: CoK - 06 Listopad, 2010, 12:21:30 ---Cek...po vama je potrebno 3 dana da se ubaci lezajevi i radilica u blokove?

TO NEMA SMISLA!

funky...kakva korist od hlađenja lezaja i grijanja radilice? radilica se siri a lezajevi stiscu i to bi trebalo sjest ko med? de dobro je

sta god da se stavlja u led, dovoljno je i sat vremena ako ne  i manje, to je praksa ne teorija

24h my ass  :icon_tongue:

--- Kraj citata ---

to sam ja njemu odgovorio nakon nekih drugih odgovora sa foruma dečko je krenuo tako slagat ležajeve pa sam mu reko da ne grije ležajeve sa poliamidnim kavezom ,što se mene tiče ja bi prvo ugrijo blokove ohladim ležajeve i prvo ležajevi u blok i onda radilicu nutra i polagano šrafit blokove nazad popriječno šarafe peglat da blok jednako sjeda i to je to  :icon_tongue:

PanTheR_oo7:

--- Citat: funkyzg26 - 05 Listopad, 2010, 20:22:43 ---ne u slučaju poliamidnih ležajeva radilicu ugriješ na 100-120c a ležajeve ohladiš i onda ih lagano natakneš na radilicu trebalo bi lagano sjest ako ne moraš nabavit cijev promjera unutarnjeg dijela ležaja i lagano ga kvrcnut ali kvrcanje po onutarnjem dijelu ležaja dolazi samo u obzir kad ih stavljaš na radilicu (znači ne mislim po kuglicama negu unutarnjem promjeru ležaja) , i onda kad ležajevi sjednu na radilicu oba dvoje ih staviš u vrečicu za smrzavanje i prek noči ostaviš u freezeru ,i  kasnije ugriješ blokove na 100-120c i trebalo bi upast ko u med  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

znam sto se tice tok kucanja, kad ide na radilicu onda unutarnji kad u blokove onda vanjske to je logisno, ali mi nema logike to da hladim lezajeve a grijem radilicu....?

PanTheR_oo7:

--- Citat: gumy - 05 Listopad, 2010, 23:14:50 ---šta si ti sad napisao bože dragi.
uglavnom, sve metode su ti opisane, ako imaš višak vremena radi kak ti je već rečeno, ako ne, možeš i prvo ubaciti ležajeve u blok pa onda radilicu i sve složit

--- Kraj citata ---

ne mogu prvo lezajeve u radilicu jer kako cu ih onda grijati jer su poliamidni?  I zato pitam za savjete kako sta dalje....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju