Tehnički kutak > Tuning skutera

Runner 70 sa stage 6 ne vuce

<< < (5/23) > >>

matija84m:
Ako je jedna karika onda je nesto jace cini se :dontknow:
Ili je to sve rekla kazala :dontknow:

dacerovs:
Decki, napisao je par postova iznad da ima serijski karb.

Sent from my iPhone using Tapatalk

PchelaUbica:
Mislim da on sam nezna sta ima

baksvr46:
Pregledao sam cijeli skuter, karb je Dellorto 17.5, rolnice su 4 grama, bila je bijela centralna opruga, nakon toga sam stavio malossi fly system i zelenu oprugu
Sada sve slabije i slabije ide, kada ga tek upalim prvih minut dva je ok a nakon toga izgubi vucu totalno
nekad mi se desava kada drzim pun gas sam sebi oduzme gas i ponovi
cistio sam karb sredstvom sa ciscenje u spreju i ocistio sam i filter zraka
kada je hladan puno bolje pali a kada se ugrije moram par puta pokusati
kada idem uz neko brdo skuter ide pa kao da obori obrtaje pa opet malo povuce pa opet krene a start je od kako sam kupio skuter nenormalno lijen
mnogo momaka koji imaju iskustva sa skuterima i par majstora mi govore da je vjerovatno losa kompresija u masini pa mi se ovo desava
ako je losa i stavim prst na mjesto svjecice i neko okrene masinu na kurblu trebalo bi da jako izbija zrak, da li je to sigurna metoda za provjeravanje kompresije i ako je kompresija losa sta mi je ciniti
priznajem bio sam tvrdoglav i ignorisao sam vase savjete kao sivonja ali sta god da sada preporucite cu upotrijebiti hvala unaprijed

GringoBiH_Zenica:
Nevezano za ovu temu se ubacujem jer vidim da ima ovde ima likova kao PchelaUbica koju tu dodju da seru skoro na svakoj temi i jednostavno "seru" a ni oni ne znaju....Bukv oni su jedino pametni a svi ostali glupi...ccc ne valja to tako..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju