Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija

<< < (16/107) > >>

gavranpero:
Ovaj karb kao što imam nije kopija, već original, skinut sa Yamahe. Pa ništa, vozim dok se ne napravi rupa.  :binkybaby:

Obradiću stari cilindar, na 41.5.

Odgovara li ovaj klip ? Nikako da saznam dimenziju bolcne, a sinoć sam dva sata guglao.

https://www.olx.ba/r/11365663/87963

gavranpero:

--- Citat: PchelaUbica - 08 Srpanj, 2019, 21:40:32 ---Pa nistacudno ako je kineski klip. A vidio sam ih dosta i svi su imali ruupu na celu ..interesantno
I ovaj je na putu

Jedino mi cudno kako sa tim vecim diznama si imao uvijek sivu svjecicu . Kao da te struja jebe ii nesto oko predpaljenja

--- Kraj citata ---

Da li je moguće da jednostavno hod klipa nije isti ili nešto slično u odnosu na original, pa da paljenje kasni ili ranije pali smjesu ?

tdj595:
Ne. Sto ne stavis 70cc i neki 19 karb i rijesis se problema, koliko si dosad karbova i svega izmijenjao mogo si odma slozit neki posten setup

gavranpero:
Da sam to znao na početku, prije kupovine zamjenskog, uradio bi to. Sad niti imam volju, niti mi se daju pare.
Stekao sam utisak da je skuter rupa bez dna, čak i sa pravim dijelovima i poznavanjem materije.

Možda radije slijedeće godine uzmem nov na rate. Barem ga neću popravljati od nule.

tdj595:
A ne znam sta da ti kazem, iz mog iskustva bas nije rupa bez dna ako odradis poso kako treba i kortistis original ili kvalitetne aftermarket dijelove. evo ja u kuci 5 skutera od 50 do 500cc sve polovni pa nisam imao vecih problema ni s jednim.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju