Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija

<< < (46/107) > >>

dario007:
U Hr imas kaj oces,osim postenog politicara i nevine kurve :laughing7:

gavranpero:

--- Citat: aragonY - 11 Listopad, 2019, 01:02:31 ---Da, kad citas tu po forumu neko pita gdje nabaviti dio u Hr kazu ti kupi kod Plese, idi u Tokic, idi u lager commerce itd. A u Bosni ti je uvijek na fazon pitaj onog covjeka mozda ima, pitaj i onog tamo mozda je njemu sta ostalo na stanju ;D i tako haha
Al opcenito ti si tu iz tog dijela države gdje vidim da se vozaju drlje i samo se taj fazon fura tako da ne sumnjam da su i majstori i prodavaci navikli da trpaju sto im dođe pod ruku pa si primoran snalaziti se sam kako znas i umijes.
Al eto na kraju si ipak nesto uspio, samo sto nije jeftino probijati led.

--- Kraj citata ---

U Federaciji za razliku od RS entiteta, ima Beganović, StrongAuto, MotoStar itd, pa se može nešto i kupiti (naručivao sam), a ovdje u BL odem u MotoShop7, vidim centralnu oprugu u izlogu, pitam koliko je para, kažu nije za prodaju, već za servis.  ::) Da, pitam još imate li dijelova za skutere, (vidi da je Aprilia), kaže ne držimo Piaggio.
 ;D Kod mene je Morini, nije Piaggio. :jerk:

gavranpero:
Ugradio juče novi alarm (stari nije imao daljinskog, oprao se u veš mašini), i sve super, osim jedne stvari. Kod paljenja na daljinski, anlaser/relej vergla 3 sec. Kod mene sastavi iste sekunde, a one dvije vrti bezveze. Da li je neko ugradjivao i ima li načina da se smanji vrijeme startovanja ?

gavranpero:

gavranpero:
Vratio konačno orig. Morini cilindar. Novi dihtunzi, igličasti, klip..
Nisam nešto puno fotkao, nije mi se dalo.

Ugradio sam u KOSO termometar, da pratim temperaturu.

Napravio sam mješavinu od 4% plus uljna pumpa. Upalio nakon verglanja i kurblanja, jest da mu je anlaser crkao nakon toga. (naručio nov) Napravio sam još jedan zajeb, a to je da nisam odzračio vodenu. :dontknow:
Radio u leru 5 minuta, temp. skočila do pola skale i tek tad sam skontao. Ugasim, odzračim, upalim.

Stavio sam orig. Malossi rolne koje su došle uz multivar.Prva vožnja sa 5500rpm. Drugi dan sam povećao na 6000 i tako svaki naredni. Danas sam ga vrtio na 8500rpm, sa nas dvoje i povlači duplo bolje nego prethodni kinez cilindar. Još uvijek ga štedim, vozim izmedju 6500 i 7500rpm.
Ono što je drugačije je to da na 6500 ima momenta i vuče nas dvoje nekih 30kmh uz brdo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju