Tehnički kutak > Garaža
Piaggio zip fastrider - ghoustrider by vlayco
Vlayco:
Pa da krenemo i ovde :headbang:
Kupljen pre 3godine u super stanju sto se tice plastika i estetike,ali zato uocajnom stanju agregata.
Kako tad pojma imao nisam sta da gledam,pao je dogovor i kupovina koja me olaksala za 200evropskih novcanica.
Sve je bilo fabricki na njemu,sem rezona LV zx r,koje sam se olako odrekao,opet iz ne znanja...
Vlayco:
Stigao kuci,pqlo par krugova po kraju i ustanovljeno od strane tada majstora,a danas i prijatelja da je zreo za kompletnu generalku.
Lezaj na strani magneta melje,luft u lezaju na strani variomata,el instalacija u fazi spageta sa primesama zagorelog :toothy9:
Cilindar sa znakovima lepljenja,weber karb sa serpa diznom 90 itd...
Slike govore 1000reci
Vlayco:
Agregat skinut sa rama i poslat kod majstora na promenu lezaja i radilice,te slike nemam.Upitanju su bili NTN taiwan lezajevi i RMS radilica,zamenska.Kazem bili ti lezaji,jer se trenutno slaze na njemu treci setup,ali o tome kasnije.
Palo rastavljenje vilica jer su bile zastopane,a evo i zasto...
Toliko su zastopale da sam ih otkuvavao u velikom loncu sa 2litre odmascivaca...
Pranje namotaja benzinom...
Vlayco:
Prednja kocnica u katastrofa stanju,plocice potrosene toliko da je i metal stanjen,desni klipic zaglavljen i usput mi se desio i peh da sam pokidao gumicu koja zaptiva dve polovine celjusti.Snasao sam se sa zamenom od slavine za vodo,od creva sa tople vode,prenocilo u kocionom ulju kao test i montirano nazad.
Naravno i ovaj zip,kao i liberty,sfera i jos neki modeli nosi grimeca celjusti,za koje sam saznao od Dajteha,da hoce da glave klipica i kad se stave nove gumice...
Vlayco:
Krenuo sam u sredjivanje cilindra,ali jako brzo je uleteo dobro poznati malossi sport za sitne novce i krenulo se dalje sa tjuningom ne svesno gde sve to vodi i sta trazi.
Ubrzo kupujem i kopiju tecnigas next r a,auspuh domace proizvodnje Bullet koji nije ni za serijalu...
Posle pristizu i drugi delovi kao sto je polini d6 variomat sa 22mm debljinom bolcne za hyper2 blok,polini 3g stelujuce kvacilo...
Mikuni vm 20.5 sa runnera 180 2t
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju