Ostalo > Svijet računala i mobitela
Koji SSD kupiti?
challenbeen:
--- Citat: JogFromYamaha - 27 Siječanj, 2021, 13:15:37 ---zaboravi performanse ssda jer maticne na laptopima su ogranicene pa nije bitno koji stavis
--- Kraj citata ---
ne budi siguran u to. ako se već misliš ograditi, napiši: u NISKOBUĐETNIM i starim laptopima ... ;) moj HP 840 Elitebook ima M2 SSD sa zapisom 3500/2000 koji odrađuje bez problema, a da ne kažem oni Predatori koji imaju desktop CPU u sebi hehe :glasses9:
Infernus:
Spominjalo se na početku teme ostavljanje praznog prostora kod formatiranja zbog over-provisioninga.
Zanima me Samsung 870 Evo 250gb. Piše na samsungovoj stranici da je tvornički OP 9%. Ak sam dobro shvatio to znači da mogu slobodno formatirat cijeli ponuđeni kapacitet, a on će i dalje imat svojih 9%, jel tak?
Drugo pitanje, gdje je tih 9%? :icon_biggrin: Jel taj disk zapravo 272gb od kojih je meni dostupno 250 ili je on fizički 250, a meni će bit dostupno 227GB?
kodiaqrs:
Taj ssd od 250gb, u stvarnosti ti je 227gb. Isto npr kao ssd od 120gb je 111gb. :icon_thumright:
gavranpero:
A možeš slobodno quick format, jer je već fabrički kako si napisao ostavljen dio prostora. Ako poželiš mijenjati, instaliraj Samsung Magician.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju