Ostalo > Svijet računala i mobitela

Koji SSD kupiti?

<< < (3/17) > >>

zvonkec92:
Da da na to sam mislio znaci od 120 ja da napravim 90gb i ko bog. E neznam za garanciju nis ne pise na Mall.hr

Pupo:
Napravi jednu particiju na ssdu od 120gb i to je to.

Uzmi kingston, 3godine ti je jamstvo.

@Luka

Koji je razlog upisivanja 10% manje particije?

lukazikaovic:
nije dobro ssd pripunit . kazu  da triba i 30% ostavit al to je malo previse ako ssd ima 120gb

3alfa3:

--- Citat: zvonkec92 - 31 Siječanj, 2019, 11:00:57 ---cek cek ne kuzim sad to? kaj kad instaliram vindowse napravim npr particiju od 80gb a onu drugu ne napravim uopce pa da nebude vidljiva kasnije u My computer ak sam dobro skuzio?

--- Kraj citata ---

Tako je, u My Computer je taj dio nevidljiv jer nije ni formatiran, ali ce ga SSD koristit u radu (za svoje interne potrebe: nece bit iskoristitv tebi kao kapacitet). 10-20% je dovoljno, ali ako nemas potrebe za kapacitetom, taj neformatirani dio sto je veci - to bolje.
Ak te zanima vise o tome, googlaj pojam "ssd over provisioning"

Na laptopu imam 120GB OCZ Vector, 30% je neformatirano, a od iskoristivog, 60% mi je slobodno. Sa laptopom ionako ne trebam neki prostor.
Na Desktop PCu je Samsung 256GB SSD kojem je 50% formatirano, zauzece mu je isto ispod 50%, a za pohranjivanje imam jos dosta diskova. Sistem, sav software kojeg koristim je na SSD, ostalo je storage, klasicni mehanicki diskovi (10+ TB  ;D )

3alfa3:

--- Citat: Pupo - 31 Siječanj, 2019, 12:19:08 ---Koji je razlog upisivanja 10% manje particije?

--- Kraj citata ---

googlaj "ssd over provisioning"

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju