Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Novi akumulator

<< < (2/9) > >>

Corector:
Ciak akumulatori (pise Ciak, s kiselinom i crvenim cepicima su low budget roba. Dosta sam ih formirao po PS-u, isto tako i razne LP akumulatore i u nazad 2mj. imam.sledece rezultate.

Kako je zahladilo, ciak je izgubio moc, jedva je upotrebljiv, ponasa se kao poluprazan aku. LP bolje vrti iako ima 1Ah manje, ali je AGM.
Jedan mi je Ciak umro od stajanja.

Znao sam da je srot, pa kak te posere,al to nije ozbiljan aku. I kad bi imai tehnicki list, i realna mjerenja struje, to bi se sve vidjelo...

dacerovs:
Corectore, moram uzet novi aku, a ni sam ne znam koji da kupim.
Sta mi preporucas, a da je ok cijena i kvaliteta i gdje kupiti??
11ah  ili 12 ah mi treba

Sent from my iPhone using Tapatalk

muzgavac:

--- Citat: 3alfa3 - 15 Siječanj, 2019, 21:55:54 ---
--- Citat: ivano_007 - 15 Siječanj, 2019, 21:03:07 ---Ne. Ako su ga formirali u dućanu, nema razloga da išta kemijaš.

--- Kraj citata ---

Pa u pol sata punjenja ga sigurno nisu formirali.
Treba to stavit na punjac sto prije, zapravo odma sad i napunit do kraja dok jos nije kasno i akumulator bude smanjenog kapaciteta

--- Kraj citata ---

Ozbiljno? Pa koliko bi trebao stati na punjacu sto mislis? Rekli su mi da je u biti i dovoljno nalit kiselinu i samo ga stavit na skuter, al da ga se moze i ovako cca 30m do 1h punit, ne znam malo mi to sve....dobsad sam imao unibat uzeo sam ga prije 2 godine tocno i evo sad je crko, znam da su mi tad rekli kad sam ga kupovao da dođem za 3 sata jer ga oni moraju napunit ili sto vec...zato sad pitam

3alfa3:
Ako ga se puni strujom koja je 1/10 nazivnog kapaciteta, onda nekih 4-8 sati. Ili pametnim punjacem koji ce prestat punit kad aku bude napunjen

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

ljubo46:
Svaki novi se mora prvo napunit.
A to sto oni tako kazu je zato sto ces prije morati doci po novi :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju