Tehnički kutak > Napravi sam
Aprilia SR50 prednje LED svjetlo/far
PchelaUbica:
Svijetli bolje nego sto sam mislio.. mozda da je malo snop rasirit kako kaze bata aragony
gavranpero:
Mogu još oboriti snop prema dole, ali to je to. Sam far ima tako podešen ugao, tako da se oba led svjetla spajaju u jedan krug. Za 13.58$ ne može se više očekivati.
Pčelo, nisam riješio problem prekidača, jer nikako nisam mogao da skontam odakle idu i gdje završavaju žice sa glavnog prekidača za svjetlo (koristio i unimjer). Kupiću narednih dana neki sa dvije funkcije, pa kad pospajam, staviću fotografije.
Corector:
Za skuterce cak i nije bitna sirina snopa, taman nek osvjetli dovoljno daleko da 2 kotaca mogu sigurno proci.
Sad mi vec izgleda pristojno, dobar posao za lake pare.
gavranpero:
BTW, popravio sam i žmigavce. Sjenilo im je davno otišlo, a da kupujem nove ne isplati mi se. Naručio sam od kineza samoljepljivu foliju, imitacija hroma i evo šta sam dobio.
vrba:
Odlicna ideja pa si nabavio i ja ledice. Dojadila mi voznja po mraku. E sad, jel sve aprilie sr50 serijski nemaju prekidac za svjetla? Odnosno jel ima gdje za kupit prekidac umjesto ovoga na slici? Znaci spajam sve direktno na akumulator preko prekidaca (kojeg nemam, samo slika, ha ha) ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju