Tehnički kutak > Tuning skutera

Stage 6 R/T Replica radilica

<< < (4/9) > >>

BP:
Dino, ne radi se to zbog ograničenja kubikaze. Nego zbog brzine klipa. 20m/s je već kritično za neke klipnjace jer se rastežu. 22m/s je na 4t motoru dovoljno da rastegne i sarafe na klipnjacama ako već ima klipnjace koje to vrte.
Evo recimo kod mene na motoru (55 hod i 105 klipnjaca) je 10000 okretaja oko 19m/s. A sa 52 hodom je ta brzina osjetno manja i možeš ga terat u veće okretaje. A veći okretaji = veća snaga.
Jedino šta opada snaga na nižim okretajima, dobro kažeš. Ali nije baš mrtav, imao sam prilike promatrati slaganje i napredak jednog destrokanog trkaceg auta. Nije ništa previše izgubio u nižim okretajima kad usporedis kolko je dobio u visokim. Mjenjač to popegla ipak. Ali kad zavrti preko 900ks jer ima više okretaja onda je to milina za vidit i slušati :)

dario007:
Od duze klipnjace smo se prebacili na povecanje i smanjenje hoda.
Opce nije rijec o tome i sve je suhi povukao misleci da duza klipnjaca povecava hod,sto naravno nije tocno.

Inace ekipa se igra sa svime,sve su to finese i modifikacije kojima se izvlaci dobit kad se dode do levela kad iz necega vise nejde,sto zbog brzine klipa,sto zbog timinga.

nrgmc2-tuning:
Provjerene kombinacije za 70cc high end su: 39.3 serijski hod-klipnjača 85mm dužina i naspram 80mm osjeti se jačina i veća brzina.
Testirali smo više navrata sa zip sp  Polini Evo 1 sa 80mm klipnjačom  vs Malossi Team 85mm klipnjača i svaki puta zip sp sa Malossi team 85mm odlazi i ide jače.

Nini Drag Gp kit 70cc pak koristi hod 39.3 ali povečane polutke radilice i klipnjača 90mm i to ide najjače šta sam vidio od od 70cc i vrti se preko 15000 na Yamaha Jog RR  :dontknow:
Raspitao sam se kod poznatih tjunera po Eu tipa Hendrik Keller i kazu 85mm must have na jače predelave 15-20-25ks+
daje više i bolje razvija snagu i brzinu. I oni imaju tako na trkama po EU  :laughing7:

Isto tako Minarelli blok isto bolje ide i jače sa 85mm...

dell:

--- Citat: Lezz22 - 30 Studeni, 2018, 10:11:15 ---dell kakav setup planiras na to posto je ova radilica na vecem levelu ili to sam informativno pitas ?

--- Kraj citata ---

Na racingu mk2 s tim da jos nisam siguran koji ce spuh ici kao ni koja velicina difuzora.

Sto se tice radilice stvarno se vidi da je na vecem nivou od Malossi replice, replica je negdje u rangu sa stage6 hpc radilicom. A sto se tice toga da je stage6 tajvanac ko da je malossi ista bolji...

Corector:
I ja se sjecam da su se spominjali samo benefiti s 85mm klipnjacom. Bilo je rasprava sta se gubi, ali nema drasticnih gubitaka.

Ida odmah udarim kontru, meni je drazi koncept masine od beverlija 350 gdje je povecsn hod, i ove 250, 300 masine se mogu sakriti sa svojim razvrtsvankem i okretsjika te kracim hodom...
Ak se ne varam Steef je stavio radilicu s duzom klipnjacom na onu trkacu Vespu.

I jos nesto, Honda ima veci hod i vecu Moc, npr. SH300 vs quasar 300

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju