Ostalo > Motocikli

Necu vise biti zadnji - Yamaha MT03 '16 13K

<< < (47/50) > >>

Corector:
Znao sam ponekad imati neka neugodna lelujanja zbog neravnina oko 130 ako bih mijenjao pravac, sad sa 150 gledam i ne vjerujem, prije se nisam usudio.

Promjena pravca je direktnija, laksa i odlucnija, prije sam imao osjecaj kao da me baca preko prednjeg kraja, tj. trebalo je se boriti s njim. Nesto kao Zip i Runner.

Stos je u tome da sam imao propustene vilice na drugom MTu, i to bi bila opaka razlika da mi se ovaj prvi poceo gaditi, jer sam odmah u pocetku primjetio prevelike oscilacije u radu prednje vilice. Cijelo vrijeme sam spanao zadnji amortizer i nikako ga "uvagati", sad kad sjednem, motor istovremeno tone naprijed i nazad, a prije je sano sttaznji kraj dominirao

3alfa3:
spustanje prednjeg kraja se radi kako bi promijenio geometriju rame, rake i trail prednjeg kotaca (ne znam prijevod na hr :D ) u svrhu lakseg i agresivnijeg padanja u nagib, ali stabilnost kad vozis ravno je manja, pogotovo na vecim brzinama. Samo pripazi na vecim brzinama i ako nema problema, a zadovoljan si postignutim za zavoje, to je to.

Jedino, 28mm je jaaaaako puno, obicno se radi o milimetrima. To je neka univerzalna mjera za taj motor sto su neki drugi radili ili si to proizvoljno, iz glave odlucio? Ako je ovo drugo, pazi da kad se vilica skroz sabije ima mjesta izmedju kotaca (blatobrana) i donjeg trokuta vilica, ili neceg sto bi bilo blize od njega kotacu da nebi udarilo jer, 28mm nije malo.

Corector:
Nema prepreka, sabijao sam vilicu do kraja.

Danas odradjen malo veci test, nema sanse da se vratim na staro, to nema veze s onim od prije, za sada niti jednu manu ne vidim, niti sam neutralan u nekom pogledu.
Znaci sad nesvjesno radis neke stvari za koje si se prije morao pripremiti.

Tako mi je i na skuterima. Moguce da grijesim, ali dobio sam ono sto zel, a to je da kad jasem po sjedalu, prednji i zadnji kraj istovremeno tonu, a vozi se osjetno lakse na vecim brzinama, a pri istim brzinama se takodjer lakse prebacuje.

Corector:
Danas presao blizu 100 gradskih km. Prije sam isao do bulju i 60, a dalje je nekako postajalo neugodno zbog vjetra i neravnina i jednostavno ti se neda, a sada na bulju i 80 nikakav problem, sad se treba skulirat jer sam poceo pretjerivat posto mi se fokus sveo na povrsinu tocke na papiru. Testirano na istim dionicama vise puta.

Sad sam konacno zadovoljan jer je razlika izmedju pedesetice i ovog zgewindanog motorica minimalna, po gradu je gust voziti. Aktiviram dubinsko hladjenje od bilo kakvog swapa sa skuterom jer ne vredi.

PS ne bi bio los prednji oleteni lajtung, jer zgrijao sam ga danas pa sam ohladio od kocenja, veliki sam fan direktnih i opasnih kocnica.
Abs je jebena stvar, masina kaze vututututu i odmah iza toga abs pumpa kaze tutututu hahaha

A sad sjedam na purejet 50, sta je sigurno, sigurno je.

dario007:
No swap,no fun!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju