Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Aerox by Teka
sole9:
Za polirat auspuh čelična cetka za brusilicu da dođeš do čistog lima i onda vodobrusnim papirima redom(400,600,800,1000,1200,1500,2000) i za kraj purol pasta i za jos bolji finiš plava kreda,onda ga dobro prebrises i sa 4 tanka sloja bezbojnog laka(duplicolor termalni sprej 500°C) i nakon sta se osusi montiras na skuter i pustis da se zapece lak ,poslje ga možeš premazati malo wd-om i isto tako s wd-om ga održavas svako toliko pospricat i to je to.trajat će dosta dugo ja sam tako na rsu napravio i na gianelli reversu
TekaRox:
--- Citat: dacerovs - 09 Veljača, 2019, 22:53:07 ---Aaaajoj , malossi kevlar.
To g#vn% ako ne podsajbas sajbicama, proklizava i onda ti cijeli skut vibrira.
g#vn% od remena za mina polutke.
Sent from my iPhone using Tapatalk
--- Kraj citata ---
Sajbice jos nisam narucio niti ih imam trenutno. Znaci to moram uzet znam vec.
--- Citat: sole9 - 09 Veljača, 2019, 22:53:29 ---Za polirat auspuh čelična cetka za brusilicu da dođeš do čistog lima i onda vodobrusnim papirima redom(400,600,800,1000,1200,1500,2000) i za kraj purol pasta i za jos bolji finiš plava kreda,onda ga dobro prebrises i sa 4 tanka sloja bezbojnog laka(duplicolor termalni sprej 500°C) i nakon sta se osusi montiras na skuter i pustis da se zapece lak ,poslje ga možeš premazati malo wd-om i isto tako s wd-om ga održavas svako toliko pospricat i to je to.trajat će dosta dugo ja sam tako na rsu napravio i na gianelli reversu
--- Kraj citata ---
Hvala majstore!!! Koliko je to posla vremenski?? Jel se moze u jednom danu rijesit??
sole9:
--- Citat: TekaRox - 09 Veljača, 2019, 23:23:35 ---
--- Kraj citata ---
--- Citat: sole9 - 09 Veljača, 2019, 22:53:29 ---Za polirat auspuh čelična cetka za brusilicu da dođeš do čistog lima i onda vodobrusnim papirima redom(400,600,800,1000,1200,1500,2000) i za kraj purol pasta i za jos bolji finiš plava kreda,onda ga dobro prebrises i sa 4 tanka sloja bezbojnog laka(duplicolor termalni sprej 500°C) i nakon sta se osusi montiras na skuter i pustis da se zapece lak ,poslje ga možeš premazati malo wd-om i isto tako s wd-om ga održavas svako toliko pospricat i to je to.trajat će dosta dugo ja sam tako na rsu napravio i na gianelli reversu
--- Kraj citata ---
Hvala majstore!!! Koliko je to posla vremenski?? Jel se moze u jednom danu rijesit??
--- Kraj citata ---
Nema na čemu!Može se ,ali u cijelom danu, ako počneš ujutro do navečer si gotov,ako oces da bude kako treba u 2-3 sata nećeš sigurno napravit, ja bim savjetovao da rade radis po par sati i u 3 dana ce bit odlicno,naravno ako se mozes toliko strpit da se ne vozis..najbolje da sačekas da opet krene kisa pa posto se nemozes vozit iskoristis to vrijeme za slajfanje :laughing7:
TekaRox:
--- Citat: sole9 - 09 Veljača, 2019, 23:53:09 ---
--- Citat: TekaRox - 09 Veljača, 2019, 23:23:35 ---
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
Nema na čemu!Može se ,ali u cijelom danu, ako počneš ujutro do navečer si gotov,ako oces da bude kako treba u 2-3 sata nećeš sigurno napravit, ja bim savjetovao da rade radis po par sati i u 3 dana ce bit odlicno,naravno ako se mozes toliko strpit da se ne vozis..najbolje da sačekas da opet krene kisa pa posto se nemozes vozit iskoristis to vrijeme za slajfanje :laughing7:
--- Kraj citata ---
Ma ili kisa ili dok mi ne dodje kvacilo novo!!
A koliko ovim papirima sa smirglam?
Bil bio problem objasnit cijeli proces i sta koliko da radim posto ne zelim zajebat
sole9:
Dakle čeličnom cetkom na busilicu skidas ruzinu i farbu dok ne dođeš do cistog lima,ako imaš mjesta do kojih nemozes doc ,onda ako imaš uzmeš biax i nastavak sa brusnim papirom i posmirglas i ta mjesta,to je prvi korak i skidanje ugrubo.zatim uzmeš vodobrusni gradacije 400 i počneš slajfat, pobrini se da pokrijes sva mjesta i da na svakom djelu jednako dugo slajfas, u pravilu je da što duže slajfas da će završni produkt biti finiji, ja sam znao npr potrosit dva papira do kraja i onda prec na sljedecu gradaciju..sve ovisi koliko imaš volje i s čim si zadovoljan..meni je to uvijek djelovalo opustajuce i zato poliram sve sta mogu haha,nema pameti uzmeš papir i rokas, dok neko to mrzi.nakon sta si gotov sa slajfanjem stavis malo nitra ili nekog odmascivaca na krpu, prebrises auspuh i pustis da se posuši, nakon toga mozes cak brenerom proc po varovima da dobiješ onu plavkastu boju da izgleda ko novi,iako ja to nisam nikad radio.poslje ga lakiras s 4 tanka sloja i nakon sta se posuši malo za pol sata-sat ,montiras na skuter i pustis da se zapece lak i to ti je to..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju