Tehnički kutak > Tuning skutera

Aerox ne vuče dobro

<< < (3/7) > >>

PchelaUbica:
Bolje da ih razbusi nego da tako vozi :)
Mateo nisi nam rekao koji variomat imas. Nemoj ni ocekivat nis previse sa serijskim variomatom na kitu.

Mateo3004:
Cilindar nez koliko je kad sam ga kupio tako je dosao
Variomat sam nov uzeo ali nije markiran neki bezvezni je
A karburator ako je to to jer se ja bas ne razumijem najbolje pise na njemu 12
Uslikao sam i karburator i cilindar ali ne mogu staviti slike ovdje ako je neko voljan pomoci da mu posaljem slike na fb ili viber pa da mi objasni sta kako puno bi mi znacilo sad sam rastavio dole prijenos otisli su mi kroneri na radilici tj. Zubi i kako sam skinuo onaj dio poslje variomata sto ide ispali su mi oni mali valjici sa federima dali mi jedan feder i za sta sluze ti valjcici? pa mozda je i do toga ne moze fino ufatiti mislio sam to rijesiti podloskom ako se moze ubaciti ne znam smijem li to uraditi?

P.S. Ne ocekivam ja nista previse sad ali Stvarno motor ima sportski cilindar auspuh itd a on ide sve gore i gore znaci ide 50 na sat start mrtav nikakav pa bar aerox mora ici...
Sta uraditi i koliko to izadje para jer sam motor uradio komplet sto se tice stajlinha struje pumpe vodene itd. A snagu sam zapostavio..

aragonY:
Napiši odakle si pa ti možda neko pomogne. Očito da svi ovdje mlate praznu slamu jer ti nemaš pojma šta imaš na i u mašini. Taj karburator na kit ne ide. To treba sve generalno pregledati i zamijeniti esencijalne komponente..

PchelaUbica:
A sta da ti covjek kaze haha. Pa provjeri onda koji je cilindar od prijasnjeg vlasnika. Jer ako ti vozis na karbu 12ici 70 kubika nece to dugo ici zaribat ce ako nije ustelan karb. Ne kazem da ne mozes tako vozit al moras karb ustelat jebacki. 
Ako je 50 kubika onda mozes terat taj karb.
A to sto tu ide tak slabo ti je zato sto nemas prave komponente . Napisali smo tu gire sta trebas stavit da bi isao. A i pitanje je u kakvom je stanju klip i cilindar.
Slike mozes stavit na stranicu postimage i kopiras link za forum i ubacis tu.  .

Lezz22:
12ka moze ostat nece cilindru nis bit samo daj da ti neko fino namjesti, ja ti preporucujem da nediras nes puno a pogotovo karburator posto vidim da nemas bas znanja pa sve mislim da ces si gore napravit, tak da il citaj i uci po internetu sta je sta i princip rada il daj nekom da ti nadje savrsenu kombinaciju pa kako se trose dijelovi sam ih mijenjas

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju