Tehnički kutak > Tuning skutera
Aerox ne vuče dobro
Mateo3004:
Kupio sam aeroxa 2000 godiste u jako losem stanju izgreban, razbijeni zmigavci stop svijetla itd
To sam sve sredio nove zmigavce nova stopa novi retrovizori nov far uglavnom motor je perfekcija sro se tice izgleda međutim kad sam ga kupio imao je neki kineski auspuh prljav nikakav rolnice 7,4gr i isao je ooko 80kmh ali se vukao do te brzine pa sam odlucio malo poraditi na ubrzanju uzeo sam lakse rolnice 5,4gr ubrzavao je malo bolje ali opet nijr to to pa sam uzeo auspuh tt leo vince nov variomat nova leptirica(remenica kako se vec kaze) nove mallosi rolnice 3,2gr sportaki filter zraka sad motor ide 55kmh kad mu gas so kraja dodam trokira kad nabije malo brzinu dere se puno obrtaji se cuju ali se on jesva vuce cestom znaci ubranje 0 kranja 0 bodova sta da radim remen je los skroz ima li to veze ikakve, mozda nije karburator dobro nastelovan ili ipak moram mijenjati klip karike?? cilindar je malossi motor vecinu sportskih dijelova ima a ide malo brze od bicikla ako neko ima neki savjet puno bi mi pomogao hvala lijepo unaprijed...
aragonY:
Prvo i osnovno pitanje: ko ti rece 3.2g rolice da stavljas na motor koji ima kit?
Vrati te od 5 i nesto grama sto imas. Remen ako je potrosen zamijeni ga. Centralni feder isto tako. Ima tu podosta posla, ali istrazi malo forum, puno tema je ispisano bas oko minarelli prenosa i stelovanja. A sto se karburatora tice, koju diznu imas unutra, igla na kom je zubu? Jesi li gledao boju svjecice na razlicitim otklonima gasa? Da ne bude uskoro cvikenzi pa plač..
"Sportski filter zraka", a to je?
Mateo3004:
Ja kad sam stavio auspuh sa 5grama on nijr ima obrtaje motor jedva isao
Igla nizam gledao to cu danas provjerit, diznu isto tako
A sportski filter zraka sam stavio takozvana gljiva
Eh sad ne znam dali se preporucuje staviti razlicitu gramazu npr 3.2 grama i 5 grama po 3 rolnice i n koje mjesto iglu da stavim sta ti preporucujes?
PchelaUbica:
Zato ti je poceo trokirati i prduckati jer si stavio gljivu. To zaboravi na serijali. Moze se ustelati ali nije ekonomicno a performanse nikakve. Prevuse zraka ti ima u smjesi. Ako hoces vec sportski filter stavi red sponge u standardno kuciste filtera ili serijski filter. Stavi rolice 5 grama sa ttom . I provjeri dizne. karburator po potrebi ocisti. Sarafic za smjesu otprilike na 1.25 -1.50 odvrnuti nazad od zatvorenog pa provjeri smjesu na full gasu . Stavi novi remen ako ti je ovaj manje od 15.5mm ili ako je napuknut. Provjeri centralnu oprugu. Stavi mallosi bijelu ili polini 22kg plavu. Glavnu diznu 64. I morat ce ici bez problema..
E izvini sada vidim da je maljosi cilindar jel 50 ili 70? Ovo sto saam ti naveo je za serijski cillindar ali ne razlikuje se puno
Lezz22:
ljubicasta ili zelena centralna, 5-5,5g rolice, i najtvrdje federe kvacila koje mos nac (meni su i na serijali i na kitu uvjek odgovarali najtvrdji, nek me neko ispravi ak sam u krivu) i to ti moze biti podloga, pa vidis kak ce se ponasat ak treba mozda malo lakse/teze rolice itd... i nov remen stavi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju