Tehnički kutak > Garaža

Dostavni MC2-BB

<< < (110/243) > >>

dario007:
Da da,sve te glave su radjene za 172cc,treba obratiti paznju kod drugih proizvodjaca koji FI glave dolazi.

Pa da budem iskren sinoc sam do 2h ujutro bijaksirao po glavi i vise sam produbio taj kraj nego sam povecao FI.Na kraju odustao i danas otisao kod svog tokara.

Dosta vremena smo potrosili dok nismo scentrirali glavu,ali tokar zna posao i rekao bi da nema toga sto ne moze napraviti.Cak mi se ponudio da cijelu glavu napravi od nule sa svjecicom u centru.

Evo i glave nakon obrade,ja sam ju jos malo posmirglao jer su ostale brazde di sam bijaksirao i od tvornicke obrade neke nakupine.Isao sam na FI 66mm,sta je sigurno je sigurno  ;)

Idemo sad ponovno,mjerenje zapremnine i racunanje kompresije,pa montaza.

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

dacerovs:
To je to! Milina za gledat i citat!
Dario hocemo taktove masine!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

matija84m:
Kaj se to vidi na glavi di ide gumica ostecenje ili prljavstina?
Ili je slika tako lose ispala?

dario007:
Bijeli marker,tokar je oznacio kako je glava stajala ako ce ju trebat ponovno vracati na stroj.

Polako sa taktovima,slijedi najbolji dio  :icon_thumright:

dario007:
Kolega Mario sa SS foruma mi je provjerio ovo sto sam turpijao.BP je isto pokusao i nesto nije bilo okej sa razmjerom.Hvala mu na trudu svejedno.

Ovo je stock 180cc

Ovo je moj turpijani,vide se sve mjere na slici

I kako to izgleda

Po teoriji se dobilo 5ks i svi pritisci su uskladjeni,ispalo je odlicno ovo turpijanje napamet.

Izmjerio sam ponovno zapremninu glave da znam koji squish gadjati i koji omjer kompresije cu voziti.

Zapremnina se nakon obrade povecala sa 20cc na 20.5cc i to na istom squishu smanjuje 0.3:1 kompresiju.

Evo kako to ispada na odredjenom squishu

Sa ovim 0.6mm dihtungom sam imao 0.85mm squish,ako smanjim na 0.4mm dihtung imam 0.65mm squish,tako da vjerovatno ostajem na ovih 0.85mm.Provjerit cu jos jednom.

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju