Tehnički kutak > Garaža
Dostavni MC2-BB
Corector:
AC se da slozit prirucno da smo 100god. u nazad. Brtve su zajebana stvar, sistemi s visokim pritiskom goriva, sistemi s visokim pritiskom vode (miniwash), i klasicni rashladni sistemi ipak zahtjevaju odredjen nivo kvalitete. Viton, nitril, teflon.... a kineske najobicnije gumice prdnu u roku par sati rada u opterecenijem sistemu, a u obicnom rashladnom malo duze potraju.
Puno je srota danas, tek kad udjes malo dublje u materiju i dodjes do tehnickog lista onda shvatis jel ti netko zamutio drek (razrijedi, zamjeni slicnim, a nema veze s aplikacijom za koju se deklarira) ak nemres doc onda se ucis na vlasririm greskama jbg.
Sorry, kupio sam zamjenski dio pa sam se nasekirao malo.
I zapamtite, pogotovo vi sto su vam strunuli kinezi nakon par godina koristenja, to sam govorio dok su dolazili u valovima.
Bolje staro 20god nego novo zamjensko.
dario007:
Danas sam se malo igrao strujica,inace se ne petljam puno oko struje,znam samo osnove.
Morao sam izmjestiti trubu,pa sam produzio zice,evo kako sam ja to pospajao
Pripremljene i zice za spojiti vodenu,odlemio sam zice iz orginal dzeka i nalemio gore nove
Jedna ide na seraf trube,druga ide na bijelu zicu na instalaciji,to sam malo Corectora izgnjavio di sta i kako
Na novo sam nalemio orginal plus,jer je jedna zica oksidirala i puknula sa stopice,pa je bila omotana oko serafa.Povukao sam jos jedan kabel sa plusa,ide na osigurac,pa sa osiguraca dalje prema ventilatoru
Toliko za danas,sutra nastavak...
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk
shogun:
Ako nisi prerezao zicu ja ti imam
T konektore stavis na zicu stisnes i imas t spoj bez rezanja i varenja
Mogu ti poslat
aprilija top:
pumpa mora ic preko releja. ne na bijelu zicu.trpit ce instalacija.
nrgmc2-tuning:
Lajkam cilindrof jako jako jako :icon_thumright: :icon_thumright:
Samo ventilator ti mora biti sa kontra strane da vručinu s kilera odvlači kad si u guzvi i gura van is oklopa a ne da ti stoji ispred kilera i smanjuje protok zraka koji dolazi u masku. Isto ko i na autima i na skuterima veće kubikaže :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju