Tehnički kutak > Injection

Piaggio NRG purejet mc3 gubi gas

(1/6) > >>

mmarkus78:
Pozdrav svima. Ja sam iz Istarskog Labina i imam gore navedeni skuter. Skuter je kupljen nov tamo negdje 2003-04. 99% ga je vozio moj stari i to jako rijetko, vecinom ljeti nekoliko puta, a to se vidi i po kilometrazi koja je samo 9000km. Ovo ljeto sam ga ja odlucio malo vozit međutim ima problem da mi gubi gas u određenim uvjetima. Inace stari ga je redovito servisirao ali se ne sjeca kad i šta su mu sve mjenjali. Ja se inace jako slabo kužim u taj skuter ali pokušat cu objasit kako se manifestira problem. Znači skuter pali isprve, i uredno radi na mjestu. Kad pokusas krenut skuter krene ali pocne gubit gas i to pogotovo ako je uzbrdica. Tada sam mu malo pustao gas i dodavao te bi on nakon nekoliko sekundi ulovio gas i poceo ubrzavat bez greske do maximuma. problem se nebi više javljao dok drzis puni gas i skuter bi isao ko lud bez problema. Problem bi se opet javio kad usporis i promjenis naglo smjer tada bi opet poceo trokirat i gubit gas a znao bi se i zagasit onda. tada se nebi vise htio upalit, dok ga nebi premjestio u neki drugi polozaj ručno, tj kad bi ga malo protreso cjeli skuter, tada bi opet upalio i krenu, opet sa gubljenjem gasa ali onda bi opet ulovio gas i picio bi bez problema. To bi se sve dešavalo kad bi skuter bio relativno hladan. Prosli vikend krenuo sam s njim na malo veci krug te je radio bezz problema dok sam drzao pun gas i dok se nije zagrijao jako, tada je poceo jako gubit gas i trokirat. Nije htio potezat vise ni po ravnom a po uzbrdici pogotovo i gasio se. kad se malo ohladio upalio bi i krenu nizbrdo, ali cim bi dosla uzbrdica opet bi gubio gas i gasio se. Tek kad sam ga ostavio par sati da se ohladi, upalio je i uspio sam s njim stic doma.

Inace ovdje se nitko ne želi bavit purejet skuterima i stalno su preporučali mom starome da ga prebaci na karburator.
Čitao sam negdje da bi problem mogao bit remen.. Ima netko kakav prijedlog? ili zna netko kakvog mehaničara u okolici Labina-Pula-Rijeka a da čovjek zna sa purejet  skuterima?  :sad1: ???

Prebi:
Za covika koji zna s purama ces se morat zaletit do Zg. Javit ce ti se on na ovu temu 100%.

Corector:
Kazes od 2003 godine nikad problema? I ide kao lud?

Meni je to jako poznato, i sad nakon 15 godina treba mu jedan mali servis koji ce ga osvjeziti i neces imati vise nikakvih problema.
Jer ti se skuteri nerijetko voze dok ne stanu, a sretnici potegnu od 2003 godine do danas...

Ja ti trenutno imam akciju gdje podrzavam purejet skutere, volontirati cu i srediti ti purejeta dok si rekao kava s mlijekom, dovezi skuter u Zagreb kod mene, popiti ces kavu i vratit ces se s njim.
 :icon_thumright:

Vjeruj mi, imam ih u malom prstu i gust mi je raditi kad je netko prvi vlasnik i nista nije strgano, sve ostale opcije ti vode u propast i taj skuter ce se unistiti, a ti ces se izvozati i nagurati kao nikada :icon_thumright:

Zauzvrat samo trazim da izneses svoje dojmove s vremenom nakon obavljenog posla :icon_thumright:

mmarkus78:
Ma koliko ja znam stari je na njemu imao problema samo s pumpom goriva i mislim da su mu remen mjenjali, i to je bilo pred par godina, i naravno svake godine problem sa baterijom jer se rijetko vozi. Inače ja bi odmah krenuo za Zagreb do tebe ali mislim da ni do Učke nebi stigo  :o. Mislim kad se zagrije nece daleko stić.  :(

Prebi:

--- Citat: mmarkus78 - 23 Srpanj, 2018, 16:09:31 ---Ma koliko ja znam stari je na njemu imao problema samo s pumpom goriva i mislim da su mu remen mjenjali, i to je bilo pred par godina, i naravno svake godine problem sa baterijom jer se rijetko vozi. Inače ja bi odmah krenuo za Zagreb do tebe ali mislim da ni do Učke nebi stigo  :o. Mislim kad se zagrije nece daleko stić.  :(

--- Kraj citata ---
U prikolicu/kombi i pici za Zg.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju