Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..

Do Grcke s PUREJETOM

<< < (22/30) > >>

Corector:
2. DAN (Doboj - Sarajevo) 196km

Jutro u Doboju, Runner je netaknut, sta ce ikome pametnom ili ludom Purejet, e to je isto jedna velika prednost  :headbang:

Dogovaram se s nasim clanom Aragonom za mini susret, nalazimo se u Gracanici ispred Etne, koja srecom nije eruptirala.
Tu mu ustupam vjecne dijelove od purejeta koji meni nikad nece trebati, i tako u prici spomene da je clan Dinon73 tu u kraju, pa sam rado odlucio i njega upoznati jer je covjek imao stvarno dobre projekte. I tako smo bas fino popricali, ljudine slazu sve sta ti srce pozeli, oces preradjenog purejeta, oces pojednostavljeni sistem paljenja, zanimljivi projekti, nema nemoguceg, sve se moze napraviti  :headbang: :headbang: :headbang: i fina utegnuta nova SRka serijala sa Bridgestone Hoop novim gumama, big lajk  :headbang:

Dok smo bili u prici, eto ti iznenadjenja, covjek gura Peugeot skuter u radionu, ajde ja vec navikao pa mi postalo normalno   :laughing9:

Pozdravljamo se i drugi put obecavam da cu doci najavljeno, ali drago mi je sto sam upoznao legende  :hello:

Picim dalje prema Tuzli, usput stajem sa strane da uzmem bananu, i covjek stvarno to protumacio da je hocu uzeti. Reko mogu dobiti 1 bananu, veli on kilu? Reko ne, jednu za TO GO. Covjek mi dade i kaze nemoj nista placati. A ja nemoj me zajebavati, ne zivi se od veresije, i dam mu 50 feninga.
Nedugo zatim dolazim u Tuzlu, jako lijep grad, makar sam se slikao svog zagadjivaca pored ovih dimnjaka na ulasku u grad gdje je smjestena termoelektrana

Zdrepceva krv kola gradom  :icon_biggrin:

Ali ja sam otisao u Limenku na cevape i malo salate

Preko puta su bazeni, ali mi nije bilo bas toliko vruce

Skicnuo malo u centar, jako lijepo

I krenuo dalje prema Sarajevu preko brda i brda, i brda  :toothy9:
Usput okinuo neku prigodnu

Vodu sam si redovito tocio, svaka cast Bosni, vode ima na svakom cosku, samo tocis  :notworthy:

I eto me nakon malo vise vremena u Sarajevu.

Tu mi sad vidim fale neke slike, pa cu staviti ono sto sad imam.
Smjestio se za 30€ s doruckom u super sobi s kupaonicom na vrhu ove ulice (Veliki Alifakovac), gazda je legenda, ustupio mi je i garazu. Vila Sky preporuka za Oskara :icon_thumright:

Corector:
Malo Miljacke koja inace nije ovako mutna jer su je kise zabiberile zemljom

I tako sam prosao kroz cijeli centar, kasnije obisao cijeli grad, jako zanimljivo i dojmljivo, svidja mi se Sarajevo  :frajer:
Odlucio malo samo, ali zaista malo, prigristi burek ispod saca, i jebiga, greskom dobio 2 porcije koje sam slucajno slistio  :binkybaby:

Odlucio malo i zasladiti s baklavama, ali tu sam pretjerao, 3 su me izvrnule, a ja cijeli dan samo vozim, kako cu pojesti ako se ne trosim  :dontknow: pa sam dao ostatak jednom covjeku na ulici koji mi je rekao; "sta vi iz Zagreba dolazite samo ovdje jesti?"  :toothy12: Ima pravo, kod nas sve neka sranja kad kupujes, cast iznimkama, a u Bosni na svakom cosku ubijem brasno s gustom, posto sam navikao na kvalitetu :headbang:

Dobre slike su sa mnom, tako da imam samo ove neke bezveze, pa evo nek se nadju

Put ako se zaboravim vratiti  :toothy12:

U trgovini mi nisu primali eure, pa sam morao ici razmjeniti pare. Usput sam ubio brasno u jos jednoj porciji jer kad trcim, trosim vise nego midrejs karbos

Ne znam kako imam tako malo kvalitetnih slika iz Sarajeva, ali znam da sam dosta toga zanimljivog vidio. Volio bih doci opet, svakako  :glasses9:
Spakirao se za sutrasnji polazak, ipak necu ostati 2 noci u Sarajevu, jer Grcka je sve dalje i dalje iako nije tako...

Slikam i ovaj napaceni Molas, dal ce izdrzat hmmm

Slikica, koja slucajnost, vidi se ulica uz koju sam se dobro razgibao

Corector:
3. DAN (Sarajevo - Nikšić) 316km, ova ruta je zahtjevna, nisam vidio niti jednu budalu na 2 kotaca od Gorazdja osim mene, jaswno mi je i zasto, ali purejet strojarnica totalno jebe  :frajer:

Imao sam nekih obaveza u Sarajevu, tako da sam krenuo oko 13h dalje... U nastavku tripujem kroz veoma uzbudljivu dionicu prema Foči, pogledajte sami kako je bilo

Bilo je i tunela bez rasvjete, i kamenja...  :toothy9:

I eto me u Foči, lijepo mjestasce

Zaustavljam i pitam lokalca gdje ima dobre ishrane, i pita on mene jesam li gurman, reko normalno da jesam. I posalje me u Mozart pizzeriju i caffe bar. Tamo sam maznuo veoma dobre Karadjordjeve :headbang:
Konobar je bajker pa smo popricali i nije se mogao nacuditi da idem s tim zamorcetom od skutera, ali naucio je sta je to purejet, ispozdravljali se vise puta od planiranog  :toothy12:

I evo jedna slika Purejeta pored rijeke Drine, nece meni Drina vise preci kilometara nego moj Purejet, high tech strojarnica  :headbang:

Od Foče nastavljam duzim putem za otprilike 3h vise i 128km planinskih vise preko Gorazdja, pa na Čajniče kroz brdske predjele prema Crnoj Gori, a granica je na vrhu planine na preko 1300mnv u sred nicega...

Ovo je malo prije Cajnice

I tu je vrijeme pocelo jebati, eto meni jos jedne kise, ali ova je bas zajebana jer je opako grmilo, a svi su se oblaci najebali u vrhove kroz koje moram proci... slijedi oblacenje kisnjaka, i navlacenje vreca za smece na noge koje su 100% vodoneporopusne. A korisim ih zbog totalne praktticnosti i minimalnog zauzimanja mjesta. Na ruke stavim rukavice za cistit ćenifu.

Kisa je malo padala, pa prestajala, uglavnom zajebavala me do granice. Na bosnjackoj strani sam popricao s policajecem i savjetovao me da pricekam, ipak su to planinski krajevi i vrijeme je zajebano, a crnogoricna suma ispred mene je mracna i nema zive duse. Ja reko fala, ali idem do Crnogorske strane pa cu vidjeti onda sta i kako. Tu sam isao podosta dugo kroz niciju zemlju, s veoma losom cestom i dosao do granicnog prijelaza s Crnom Gorom. Ozbiljni policajac me je pretresao, rekao mi je kako ce me uhapsiti ako nadje nesto nedozvoljeno  :toothy12: i dok sam sam samcat bio na prijelazu, spustila se praonica s neba i jebena grbljavina, gromovi su pucali blizu purejeta i ja sam brze bolje uzeo komad zice i uzemljio ga jer ima puno elektronike (zajebavam se naravno).
Na prijelazu sam pricekao

Kad je kisa posustala i usporila s tempom, nastavio sam dalje da sto prije sidjem s jebenog vrha, jer su se oblaci neprestano nagomilavali. U pocetku j ecesta dosta losa, teku bujice i potoci, ali Molas spasava stvar, doduse zadnja bas i nece, ali LEPI  :toothy10:

Vozim po planinskim krajevima, temperatura je oko 11*C

Ovdje se vidi Durmitor, planina i nacionalni park, vec sam visoko, i hladno je, a tamo ima i snijega. Samo extremno, purejet strojarnica je spremna iako se osjeti da fali zraka u smjesi  :frajer:

U sred nicega, tripujem ja mokrom cestom, spreman na sve, kad ono 2 dzukele, al pametne jebali sebe, idu oni napast purejeta u letu, WOTam purejeta iz moda kruzanja, Molas lepi u zavoju i obilazim dzukele, ali pametna gamad udara precacem preko brda, palim sve moguce prekidace rukama i nogama i kitom te MOD kosmoske brzine, i uspjesno bjezim gladnim dzukelama  :headbang:

Corector:
Ne mogu naci slike kod rijeke Tare, prejebeno, most koji prolazi iznad rijeke koja je dole u 3pm. Okolo ima dosta ZIP linea koji su veoma dugacki... kad izbunarim fotose, zaljepit cu ovdje.

Dalje sam isao na Zabljak i Durmitor na kojem jos ima snijega na nekim dijelovima

Ovdje me je napalo BRDO musica, prvo purejeta, pa onda mene, sve se zacrnilo bokte, mod kosmoske brzine je uspjesno raspirio te gremline :headbang:

Cesta od Zabljaka pa prema Niksicu je prejebena, nizbrdo, 130  :toothy10:

Mislim da je ovo prije Zabljaka, ali tu je negdje, Purejet na VRHU vrhova, nek svi vide sta je prava strojarnica :icon_biggrin:

Pozelio sam sunca i pun k mi je vise planina i ZIME

Dolazim pred Niksic

Konacno bokte

Upadam u neku trgovinu ko Offertissima, tamo same zene. Trazim vrece za smece, citavu rolnu pa nek se nadje. Odjednom se stvori njih 5 i krene zajebancija s purejetom, i tako sam im dozvolio da jasu po njemu, izredalo se njih 5 i svaka se jos slikala. Ja nisam bas toliki fanatik skuterceta, al mogu misliti koliko bi netko zagrizeniji bio extremno sretan. Bitno da je purejet strojarnica usrecila i 5 zena, pa su se one divile, komentirale i tako... na kraju sam poceo dobivati ponude za smjestaj, pa kad sam vidio da je vrag odnio salu, odlucio sam odjahati do restorana.
Evo jedne, ostale sam snimao, izbunarit cu screenshoot,

Pogledao tekmu kad smo izbrasnarili Argentinu, malo navijao s gazdom konobe i usput izbrasnario piletinu u curryu i tako to nesto

4. DAN (Niksic - Vlore) 439km

Prespavao u obliznjem hotelu, a skuter je imao posebnu prostoriju pod kljucem

Pogledao zadnju gumu, uh j#bote  :toothy12:

Ali ne jebe ti to mene, znam da moze jos preci, koliko mi treba, samo je osjetljivija na busenje, ali jako dobro vidim gdje vozim tako da se ne sekiram, i imam set za krpanje guma s CO2 ampulama.

Evo jedna slika s opremom na retrovizorima, a ova torbica desno iz Lidla je zavrsila u djubretu nakon 5km, ciferslus je otkazao  :happy3:

U nastavku slijedi jebeno dobra cesta, penjem se u planinu po dvadeseti put, pa spustanje, pa opet pa opet ponavljaj....
Oko Niksica ima vise ovakvih prizora jezera

I lijepih cesta

Ovdje sam konacno izasao iz nekog tunela i osjetio toplinu, nanjusio sam more, pun mi je k**ra* hladnoce i ici cu magistralom dalje  :toothy10:

Dole je Bokakotorski zaljev, cesta omogucava 20000 okretaja  :toothy10:

I sad sam odlucio biti malo EXTREMAN, ipak vozim najbolji skuter na svijetu. Umjesto da se spustim do zaljeva kao svi normalni ljudi sa super dobrom cestom ovom rutom:

Ja sam odlucio ovom  :toothy9:

Nemam bas neke vjerodostojne slike te extremne rute, ali nije bas pametno. Ima dreka na cesti i ima krdo GOVEDA na cesti od 3m  :laughing6:

Pupo:

--- Citat: Corector - 29 Lipanj, 2018, 19:40:10 ---
--- Citat: Pupo - 29 Lipanj, 2018, 19:17:52 ---Bas sam te htio pitat gdje si spavao i ko ti je pazio na skuter. Šteta što se nisi okupao dolje u Grčkoj, kad si već bio tamo.

I kak je bilo na granicama, i jesi imao susreta s policijom? Kakvi skuteri se voze putem do Grčke?

--- Kraj citata ---

Pa kupao sam se u Grckoj  :toothy9: i to posteno, DREPANO BEACH  :frajer:
https://goo.gl/maps/HxypWJCAfeu

--- Kraj citata ---

Sorry, previdio sam taj podatak. Sad čekam slike grkinja s plaže :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju