Tehnički kutak > Tuning skutera

Treba mi vasa pomoc oko tuningovanja moje Yamahe Aerox 2005 LC

<< < (2/6) > >>

FeZox-team:
sf kao speedfight - za to nisam cuo bas da ce pasati na tvog
nisu od stare aprilie vec aprilia sa morini masinom i njihove polutke
takoder od TGB

xpress:
Aha aha,da li bi mi skuter isao bolje sa tim polutkama?

FeZox-team:
naravno pogotovo u medubrzanju i teranju u brdo zato sto su linearni kanali i veca je polutka, ali naci takve morini polutke je postalo kao sveto pismo :happy3:
moras znati da bi iskoristio te polutke kak treba morat ces drugi duzi remen uzeti i mislim da bi trebala centralna zeru slabija zavisi kako je ostatak slozen
isto tak ovdje starija ekipa zna koje tek polutke pasu na aerox blok bez brusenja
TGB, italjet formula, suzuki katana do 99 njihove polutke stimaju bez kemijanja tzv. Franco Morini
Aprilia sr, ditech, suzuki katana iza 99 ti ne pasu bez brusenja tzv. Suzuki Morini

xpress:
E ovako rijesio sam sve,nazalost nisam nasao polutke ali ih trazim,kupio sam novu radilicu,novi remen,lezajeve SKF i Corteco semeringe,imao sam problem sa blokom motora tj lijeva strana gdje magnet,ona rupa za lezaj se prosirila sama od sebe kako da kazem objavicu negdje snimak pa cu zakacit ovdje da vidite,pa sam uzeo novu polovinu bloka,malossi fly clutch sam uzeo,magnet sam zamjenio i uzeo tp kajlu.
Nazalost trenutno nemam vise para pa nisam uspio kupiti novi auspuh koji mi potreban razmisljam se za Yasuni R posto trenutno je na motoru TT ,a imam neki Yasuni R koji je udubljen varen itd ugl ne valja pa cu morati skupiti pare i uzeti novi auspuh.
Radilica je Stage 6 Hpc
Pozdrav

xpress:
I da karburator je ustelovan dizna je cak bila za 12 brojeva veca nzm ni ja kako ali sada je 70 glavna :D evo ga klip bloka https://www.youtube.com/watch?v=cm-nFDMogvs&feature=youtu.be

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju