Tehnički kutak > Injection
Najtezi popravak purejeta
Corector:
Ma nema problema, nekad se mora i zakazati zbog vise sile, al mi je zao zbog toga.
Iz ovakvih slucejeva imam razumijevanja da nisam jedina osoba na svijetu kojoj je hitno, i da se ne ceka samo mene, makar mi je prosjek zadovoljavajuci jer vecinu rijesim isti dan.
Stos je u tome da nudim bolju stvar nego u trgovini koja dodje 1700kn za vise od duplo manje. odnosno za mizernu 1/4 cijene ako imas staru, a to kad me se poistovjecuje s onima koji ti pumpu doslovno obrisu krpom i vrate nazad me uopce ne zanima jer tocno znam kako ce zavrsiti i koja prica slijedi dalje.
Poklopilo se da sam imao izuzetno bitne privatne obaveze i jebiga nisam znao da ce mi se to desiti (s tim ce se sloziti vise osoba koje ovo cita), a vise(deset)minutni razgovori o popravku skutera preko telefona takodjer uzimaju svoj danak jer ja trosim svoje vrijeme za dzabe, i naravno da gubim i zbog toga, nadam se da se nisi naljutio zbog toga sto sam predlozio da prekinemo tel. razgovor nakon rasprave o tom skuteru i sto bi jos sve moglo biti u problemu iako je prva stvar bila pumpa koja ti nije radila, posto sam morao ispostovati neke obaveze i tada, jer najgore mi je kad mi se zakace smraleti (teski stekeri od ljudi koji samo i iskljucivo zele da im popravis skuter za dzabe preko telefona, ispitujuci te u sve detelje, bezobrazbo ispitujuci sta tocno i kako radim, i nakon pola sata, sat, poklopi slusalicu i nestane zauvijek) ti su izuzetno opasni kradljivci vremena i zbog takvih mi se desava da mi kradu efektivno vrijeme za rad, jer moram stajati i cekati jer ne mogu raditi bez koncentracije odredjene stvari. A danas je takvih jako puno jer se "sve moze rijesiti preko mobitela".
S druge strane, previse se ljudi pocelo ponasati prema meni kao da sam pseto s izuzetno agresivnom imperativnom retorikom, a ja volim pumpu prije slanja sloziti i testirati kako bih bio siguran u sve cescu pojavu laznih reklamacija posto mi se onda kaze, "e sad lijepo dodji po taj skuter jer tvoja pumpa ne radi", kad ono skuter zaribao zbog voznje bez filtera zraka ili fura crijeva goriva s prljavstinom iz 2003 pa odmah zacepi pumpu. A zanimljivo, statisticki, nikad problema kada osobno ugradim pumpu i vidim jos jedan potencijalni problem. Gledajuci s jos jedne strane, imam preko 150 000 purejet kilometara i nema vise stvari koja me moze iznenaditi, i sad se stalno vrti potpuno ista prica, vec dugo nista novo. Uspio sam usavrsiti tvornicka rijesenja jer zaista nisu bila dobra i pravila su probleme, evo samo jedan primjer za nrg mc3, veliki problem je lose rijeseno samoodzracivanje o
Pumpe, gdje se u crijevo za odzracivanje u kojem baloncici zraka idu prema "gore", ubrizgava gorivo iz povrata s injektora jer je ovo za odzracivanje u nizoj tocki na T racvi, i taj zrak ne moze nikako gore, a pumpa ne moze progurati kroz sebe taj zrak, i imas ping pong efekt i gasenje motora, izostajanje vuce i probleme. Eto i to je za dzabe, iako sam ulozio trud i vrijeme, te odradio testiranja koja potkrepljuju ovu cinjenicu.
Jer znas, onda u tom slucaju kad mi netko veli da ne radi momentalno nakon ugradnje pogotovo, ja moram podmirivati trokosve dostave, pa dok skuzim da mi je vracena ispravna pumpa i kad skuzim vrlo brzo sta se desava u cijeloj prici, to pojede vrijeme i vec sam na gubitku posto to radim sad vec za riskantnu sicu naspram novoga, tako da i tu gubim i vrijeme i zivce, a danas su svi navikli samo reklamirati zbog kineske robe. I iza toga slijedi jebacka procedura, moram snimati radi sebe kako stavljam tu pumpu na drugi skuter i testiram je vozeci se, sve to za 1/4 cijene, i sta da ja radim za te lazne reklamacije kad mi momentalno ode kod Ivice za malo nizu cijenu da mu obrise pumpu s krpom, a reklamaciji kod njega placas dvostruko, i placas si troskove dostave, i garantirano, kunem se zivotom ostajes bez tog skutera u vrlo kartkom vremenskom periodu jer ce te iskaraciti i izvozati kao najvecu budalu!
Sorry jos jednom, ovdje je iskrsnulo nesto nesvakidasnje i nisam ti ispostovao rok isporuke. Zauzvrat cu ti izaci u susret jer ces sigurno trebati neki savjet, u slucaju da uspijes rijesiti taj skuter odmah, barem mi reci koliko je potrajao, jer mi feedback puno znaci, a cesto izostane.
Kad nestanu ovi skuteri, onda cu kako sam rekao, napisati sve o tim skuterima i shvatiti ces neke stvari koliko su zaista zajebane.
SF2 Freak:
Bome istina kaj rope kaze. Covjek se sa mobitela ne skida. A i kad cujem te detqljne rqzgovore di mora objasniti princip montaze ne stavku po stavku nego jos svaka stavka ima jos 3 pod stavke. Pa ja dok ga slusam posijedim. Jos kak mirno sve obijesnjava ja bi sve u k**ra* stero...
Dosli ste kod dr.purejeta ,a koddoktora se stoji u redu pa tako svaki novi na kraj kolone ne ka stane i neka ceka svoji trenutak.
Dax:
Ajme Pero trebalo mi je 2.5 sata da procit sve i jos sam maznuo 3 pive hahahahahahah
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
Corector:
Evo, sad sam izgubio cijelo jutro na laznu reklamaciju pumpe koja je odmah stala nakon ugradnje, a prije toga kod mene prosla sito i reseto. A dobro znam kolika je vjerojatnost za zajeb.
To podrazumijeva:
- testiranje pumpe preko cijele noci gdje ne smije zastekati nista niti jednom
- raskapanje ispravnog skutera i montazu te iste pumpe na njega nakon sto sam je ispitao na stolu, jer to radim za svaki slucaj.
- Odvozio sam 30ak km i apsolutno nikakvog problema.
Radim budalu od sebe, ali moram to napraviti, i drzati cu je na skuteru dok ne dodje stranka i nek se provoza, a ja cu mu je pred ocima skinuti i dati kako bih se ogradio jer jako dobro poznajem problematiku.
Naravno da je ovo hitno i prehitno i neocekivano, naravno da sam odjebao druge obaveze jer je ovo reklamacija i "ja sam zajebao".
Poistovjecivanje s brzinskim fuserima me uopce ne dira, cak sam i dovoljno brz i ako skuter nije krampina koja je kupljena za par stotija kuna, onda se to cesto rijesi brze nego bilo koji drugi skuter., doduse u ovom je slucaju bila visa sila pa sam zakazao.
Nitko ne razumije kad mu kazem da nova pumpa iz trgovine ne valja i vozis se max. 2 mjeseca, u 90% slucajeva.
Polovna jako brzo rikne.
A kod Ivice fusera izgubis sve.
aragonY:
Ali ipak novo je novo, zar ne? ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju