Tehnički kutak > Garaža

runner fx 125-projekt

(1/6) > >>

luka_vxr180:
Dakle radi se o fx 125, 2t masini koje nema bas puno u nas. Skuter san nasa u mistu, stao je u garazi dosta vremena pa je neki lik uzeo i napravi mozda 50 km i pao i iskrivi vilice te ga ostavi na kisi pola godine pa san ga ja uze. Jos ga nisan isplati ali mislin se dat između 1000-1500 kn, skuter je meni bi idealan za projekt pa san ga uze, masina je dobra, mislin pali i radi uredno ali dovod goriva nevalja, vilice su krive, rucica kocnice je pukla, plastika volana je ostala bez nosaca, predni blatobran i prednja desna plastika su pukle ali to iman zamjensko, lim od auspuha je udubljen i fali zadnja desna zarulja zmigavca. Zadovoljan san skuteron, plastike ostale su dobre i ocuvane, pali na anlaser i kurblu, sat mu cijeli radi, prosa je samo 7 tkm tako da vjv necu otvarat cijelu masinu nego samo napravit neke provjere i malo ocistit. Dakle u planu san ima dovest ga u originalno stanje ali neman papire jer je skuter uvezen tako da trazin ramu sa papirima i uz to mi je vilice najbitnije nac a to cu od vxra uzet, zasad sna radi na 4t masinama i jednoj 2t od 50ccm tako da je svaka pomoc dobrodosla, pa mi mozete slobodno napisat sta da provjerin i promjenin jer ipak se skuter ni vozi godinama. Projekt bi se trebao odvijati preko ljeta, prosli vikend san ga tek dobi a ovaj vikend cu pocet nesto radit, mislis san ocistit filter, pogledat svjecicu, promjenit antifriz i nalit goriva i probat rijesit to oko goriva da vidin oce normalno palit. Zasad polako, a kad zavrsi skola za 10 ak dana cu pocet skidat sve sa njega, cistit mijenjat sta vec sve treba te kad nabavin ramu ponovo nazad na skuter. Veselin se projektu, pitajte slobodno sve sto vas zanima, govorite i pomogni sta sve da promjenin nakon 20 godina i stajanja i sta sve da pogledan, za sezonu iman vxra tako da ni prisa nego ce se sve polako radit, znan dosta o runnerima i nije mi strano ovo ali ipak zelin da mi rece neko sa vise iskustva.
https://postimg.cc/gallery/1jbalvep0/
nadan se da sna slike dobro objavi

RunnerSukosan:
Kopiraj thumbnail :icon_thumright: Malo ti je delikatno sarafit bez iskustva al.ajde, ako ga se hoces rijesit javi se..

Zamijeni antifriz ,staro ulje i gorivo.. Novi remen, mikro remen, provjeri semeringe i lagere, nova crijeva,provjeri rad vodene pumpe, nove gume, zamijeni ulje u kocnicama, ulje u getribi, pogledaj sveopce stanje prijenosa, plocice i pakne..

TopPerfomance4:
Jadan fx  zamjeni vilice za početak sredi te plastike  i ovo što je sukosan napisao

luka_vxr180:
nije bas da neman nista iskustva nego vise radi sigurnosti jer san tek oko godinu ipo dana a ovo mi je prva 2t masina, fala na tome tako san vecinon i misli napravit ali to cu sve kad masina bude skinuta, jedino se nebi sjeti mikro remen promijenit ali to cu sve po redu mijenjt i kako para buden ima ma da to nisu neki troskovi
aa vilice moran nac od vxra, okvirno san gleda cijenu 600 kn, ma da mi izgled nije toliko bitan samo da nisu krive ili propisale a doma iman blatobran i plastiku desnu tako da trazin samo ovu od volana
ne planiran ga bas prodat u ovakvom stanju, jedino kad ga buden sredi mozda bude isa na prodaju jer mi je ovo 4 motor kod kuce

luka_vxr180:
aa ovaj vikend san dosa i pokusa odma upalit motor, dok san vergla triba san ga mrdat da se puni ona mala posudica tako da vjv pumpa ne radi bas najbolje, ali skuter radi odlicno jedino kad doden do pola gasa vise ga ne prima, skinu san sve plastike i opra ih, bocne plastike su super, trokut je super, hrapave plastike su dobre jedino dvije prednje bocne nisu bas dobre, jedna nevalja a druga ima dva nosaca puknuta
skinu san jos i posudu ulja, ulje je bilo dobro ali san ga svejedno baci, voda je bila dobra i gorivo tako da je to super, skinu san i rezrevar i ocisti vodu iz motora. u utorak cu pocet skidat ostalo jedino ne znan kako cu skinut struju koja ide na magnet, ne znan kako cu skinut masinu pa ako mi mozete objasnit to

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju