Tehnički kutak > Garaža
Pokrpani NRG Power by dario007
dario007:
Setupirao sam powera.
Karb je isao dosta siromasnije nego drevo.
Sad sam na 46ler,w7 2.zub i 85 glavna.
Sa plavog federa presao na ljubicasti jer sam imao simptom vrtnje u prazno.Takodjer i sajbica 0.5mm izvadjena jer mu nije potrebno.
Rolice sam isprobao gotovo sve gramaze od 5 do 6.6gr.Zanimalo me oce li sta bolje biti u visim okretajima.Onaj pedparts baca lude cifre okretaja za sport pro,pa sam morao provjeriti.
Za sad sam se zadrzao na 6gr i u ubrzanju imam 10700rpm,od toga ce mozda oscilirati 0.1-0.2gr al te finese cu podesiti tokom voznji.
Iznenadilo me koliko vise snage se dobilo,a s okretajima se nije otislo puno gore.Power ima MOC i u dva navrata sam ga iz zajebancije navrtio 145km/h po satu(oko 130gps-a) kad sam bio siguran u stelu.
Napravio sam vec 200km sa termogrupom.Sad samo vatra.
E da i ovo nema veze s racingom,vrti se 1000 rpm nize nego racing i nije toliko jak.Racing karakter se osjeti,ali daleko je to od Racinga,bar ovako na prvu.
Prebi:
Koji kit je u pitanju?
dario007:
Stage6 sport pro mk2
Pupo:
Koji si ti kralj, riješio se racinga pa uzeo Dr.Eva i izdržao na njemu 3 dana i onda opet uzeo malo slabijeg racinga :)
dino73n:
--- Citat: dario007 - 29 Listopad, 2018, 21:56:55 ---Stage6 sport pro mk2
--- Kraj citata ---
Imas li kompresiometar da mu izmjeriš kompresiju? Imam jednog SF4 sa sportpro mk2 koji mi pije krv a ne znam kolika je kompresija ispravnog kita. Ja sam izmjerio 8.5 bari a gledajuci kroz izduv klip nije zacadio ispod karike. Uglavnom vuce odlucno do nekih 65kmh i onda pocne trzati i trokirati. Isti takav problem sa imao sa jednim piaggiom davno zbog slabe kompresije.
Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju