Ostalo > Motocikli

Zongshen 125

<< < (39/56) > >>

zvonkec92:
Aaa da da sad se sjecam, postoje jos neki kinezi sa tim masinama na lanac. Dobro si se snasao za lanac, tako sam i ja na jednoj GY6 masini produzivao jer mi je trebao za 4 karike duzi. Jesi mjenjao i radilicu ili je ona ostala od 125? Ja imam u šteku nekoliko masina i svaka je iskemijana na svoj nacin, najzanimljiviji mi je 125 blok u kojeg sam naguro sve od 200cc i jos busio cilindar i honovo na 210cc :D

Dmiki:
Da,da menjao sam radilicu normalno. Jer ova ima veci hod,bez druge radilice ne bi nikad postigo 200cc. Znaci radilicu stavio kao onu sto si ti alikao kad si uporedjivao razliku u hodu klipa od 125 i 200cc,samim tim drugi i vislji cilindar sa klipom 63.5mm (voleo bi da tu naguram 65.5mm),ali sam i ovaj cilindar sa 63.3mm od 200cc jedva,ali jedva uspeo da nadjem,jer nije isti kao od zongshena...radilicu sam uzeo 9d zongshena pa sam skinuo zupcanik,a ugurao lancanik sa moje radilice,a onda mi je strugar (posto ja za razliku od tebe nemam tu privilegiju da imam svoj strug🙄),skrati tu osovinu i napravi konus na koji naleze magnet..Sve u svemu dobio sam mnoogo vecu snagu,mnogo veci moment,ali mi se cini da je krajnja slaba za 200cc. Merio sam gps-om i maksimum koji sam postigo na ravnom bez saginjanja je 98km/h. A citao sam da keeway motori od 125cc sa tim zongshen agregatom izguraju i 110 !! Dal mi nesto ne valja neznam. Kolko tvoj izgura?

zvonkec92:
Ide ti odlicno to sto pise 110 i slicno ja neznam di su oni to postigli, eventualno na valjcima bez ikakvog otpora zraka i icega. Za moj pise po papirima da ide 107 a ja nikad tolko nisam sa 125 uspio nagurat, sada kada je 150cc i produzen prenos izguram u nekoj zavjetrini 110 a po ravnom isto ide tako 97-98-100 ovisi o vjetru tako da se ne zamaraj. Ako hoces da ide brze stavi na osovinu veci lancanik a iza na felnu manji. Ja na svom nisam gledao da ganjam sto vecu krajnju nego da se na 70-80kmh gdje se najvise motor vozi da se masina ne dere na visokim okretajima. To sam postigo i ljepo se vozi, sada jedino fali malo snage ali to cu vjerovatno na proljece nabacit gore onu 200cc masinu :D

Dmiki:
Pa ja i jesam stavio nazad manji a napred veci lancanik...cak sam i zupcanik na radilici menjao. Napisao sam gore. Zupcnik na radilici koji okrece korpu lamele pasuje od sprint apolla koji ima 250cc (onih realnih 230cc o kojim si pisao),samo sto on fabricki ima veci zupcanik na radilici a manji na korpi,tako da se tu zamenom tih zupcanika odma dobije dosta duzi prenos...jos kad se i lancanici promene....ja sam kod mene dobio da na nekih 6500obrtaja stignem do tih 98km...al preko toga ni da mrdne..a ti vidis sa 150cc stignes do te brzine...

zvonkec92:
 :o mislim da si ti onda i previse produzio prenos zato mozda nema snage da ide vise, probaj sa malo kracim prenosom da vidis kako ce se ponasat. Ajde sve slike koje imas stavi na forum bas me zanima kako si sve napravio

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju