Tehnički kutak > Tuning skutera

Luna Vision 2 - poboljsavanje performansi

(1/8) > >>

babb0:
Pozdrav veseljaci!

Prosli tjedan obavljen mi je servis na 1k km.
Na servisu sam zamijenio originalne rolice (6g) sa laksima (4.8g),
te je promijenjen remen, jer je originalni bio skroz u banani.

E sad, buduci je remen bio koma, i s obzirom na lakse rolice,
ocekivao sam da ce skuter ici dosta bolje (tu ne mislim na krajnju, vec na ubrzanje).
No skuter sad ide cak bi rekao i losije :(
Tj. od 0-15kmh krece ko krepana kokos, onda krene ko i prije...
Jedino mi se cini da do 50 ubrzava ravnomjernije (prije je izmedju 30-40kmh imao "rupu").

E sad moje pitanje je jel se isplati utuc pare u nekog leovince-a i hocu li
s njime sta dobiti (preporuka u servisu je bila leovince+set zutih federa ukljucujuci centralni+3,5g rolice)???
To bi sve zajedno bilo kolko sam vidio max 1,5k kuna. Spreman sam na taj trosak,
ak ce skuter bolje ic, a opet, nemam 1,5k kn za bacit, pa ako ne dobijem s time pozitivne
pomake u performansama ...

Uglavnom, volio bi cuti vasa misljenja (ali bez onih prodaj kineza, kupi talijana)...
U najgorem slucaju ostaje sve kak je i toci/vozi (al ocito ne prebrzo) .

P.s. ak naravno neko ima savjet kak da se malo ubrza bez dodatnih troskova, isto je dobrodosao.

gozz:
Ne znem, kojeg vraga su napravili na toj Luni Vision 2, jer be trebao biti jednak motor (mašina), no stvarno sam primjetio kako Vision 2 ide osjetno lošije od visiona 1. Sjeo sam na jedno 4 Visiona 2, i na jedno 5 Visiona 1 (kojeg i sam vozim) i mogu reći da je 2 slabija.

možda su mu dosta prigušili auspuh, možda je negdje još zablokiran, ali recimo, ja na svom imam normalni odbloikrani CDI, imam običan protočni "generic2 auspuh, 4.8 grama rolice, i skuter ide potpuno drukčije od Visiona2. sad odkako sam zamjenio glavu i kompresija konačno dihta, ubrzanje je ok, a i krajnja je bez problema na 70 km/h (stvarnih!!!)...

I nakon skoro 8000 km, originalni remen je još kak treba bit... tak da ne znam kaj je s tim remenima na Visionima 2...

Stvarno ne znam što da kažem...

No bacanje para na ZX ili nešto takvo na Luni se ne isplati...

veka84sb:
Za ZX_om bi dobio svakako (i zutim oprugicama +rolice) obavezno trebas vecu diznu ,e sada buduci da je to zracnjak a zx ce ga dosta terati u okretaje bilo bi ti pametno staviti drugi karb 17.5 ...veci ti ne treba.

Ako mozes nabavi polovni ZX i karburator jer financiski ne isplati se bas toliko ulupati u lunu osim ako imas para (a onda ne bi kupio lunu  :icon_scratch:)

SlowRider:
Kod Vision 2 je potrebno zamjeniti CDI jer je tvornicki blokiran.

babb0:
blokirani CDI je maknut...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju