Tehnički kutak > Garaža
Iks 9 5x100
ivano_007:
Izrezbarena podloška il glatka podloška il bilo kakva podloška služi tome?
aragonY:
Pa izrezbarena bi trebala zagristi za podlogu i sprijeciti odvrtanje po nekoj logici valjda.. a glatka podloska je glatka podloska, nema neke pretjerano bitne funkcije osim da poveca dodirnu povrsinu ;D
3alfa3:
nabavi ovakve kakve su u originalu
ivano_007:
--- Citat: 3alfa3 - 30 Travanj, 2018, 19:01:28 ---nabavi ovakve kakve su u originalu
--- Kraj citata ---
Neki su čudni tvornički pa sam ih namontirao, valjda ovi u tvornici znaju više od nas ostalih kakva karakteristika vijaka je najbolja za tu funkciju :icon_thumright:
Dakle, član Vordanrgmc2 mi je poslao glavčinu od Beverlya 250, zaboravio je poslati vijke (nisam se ja sjetio pitati) pa mi je naknadno poslao i vijke, danas došli.
Na Piaggio x9 500 SL su kompatibilne glavčine sa svih x9 (nebitna koja godina i koja kubikaža), sa svih Beverlya, sa Nexusa 500 i još nekoliko skutera tipa Carnabya, Derbya GP1... Jedina razlika je u načinu vidanja diska na glavčinu, na mom skuteru vijci prolaze kroz disk i uvidaju se u glavčinu, postoji navoj na njoj, kod većine ostalih modela vijak prolazi kroz disk i glavčinu i vata se na maticu s druge strane.
ivano_007:
Montirano sve. Kupljena sva ulja (za kočnice, za getribu, za mašinu, antifriz) i filter ulja.
Jedna stvar koja mi je čudna na mom skuteru, koja se razlikuje od manuala i nekih tutoriala po webu :icon_scratch: radi se o jednoj distanci koja sjeda na osovinu getribe i koja je označena s brojem 5 na easyparts shemi. Na toj shemi je ona ucrtana kao da dolazi s vanjske strane swing arma, a zapravo dolazi s unutarnje strane
Čak i na nekom tutorialu na netu sam našao da dolazi s vanjske strane i na x9owners forumu da dolazi s vanjske strane. Na mom skuteru kad sam skidao bila je s unutarnje strane i pomislio sam da je netko to prije mene krivo montirao, al izgleda da nije, stvarno dolazi s unutarnje strane Kada sam je probao staviti s vanjske strane (prema nacrtu), swing arm bi se stiskao uz kolo i ne bi se moglo okretat (a nisam prejako stezao). Malo čudno, al tako je :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju