Općenito > Maxiskuteri

Piaggio X7- 250 veliki servis

(1/5) > >>

Aureus:
Pozdrav svima,

Dakle u 5 mjesecu prosle godine sam kupio Piaggio x7 -250 ccm , 2008 godina sa cca 15000 km . Mozda bi odabrao veci model , ali ovaj je bio jako blizu u Slavoniji , servisiran i jako povoljan .
Kako su servisi radjeni u moto servisu koji nije ovlasten , nemam pojma sto je izmjenjeno na skuteru a sto ne tako da bi mu ja napravio veliki servis. Prijatelj koji inace servisira motore mi je rekao da nabavim dijelove i on ce rijesiti sve sto trebam .

Zanima me po vasem iskustvu sto promijeniti preventivno da skuter ostane zdrav i da me ne ostavi na cesti, inace se skuter vozi dva mjeseca godisnje dok sam u HR i to ne jako puno km te naravno sve po Slavonskim ravnicama.
Ukoliko imate neke savjete za povoljne webshopove/linkove i to mi odgovara jer tek dolazim tu u 5 mjesecu pa cemo raditi servis tada.

Ja sam napravio ovako nekakav popis .

Akumulator
Gume  (vidim da neki ljudi mjenjaju visine, pametno ili ne ? )
Filter, ulje
Remen (od tog majstora sam dobio preporuku ici na carbon nazubljen sa obje strane- ima netko iskustva ? )
Rolice, kilzaci variomata  (mjenjati tezine ili ne? bilo bi bolje da je startniji ali bi volio zadrzati i finalnu brzinu)
filter zraka,
kocione plocice (mozda ulje kocnica?)
svijecica
antifriz

Ukoliko nesto imate dodati- oduzeti , ili linkove za kupovinu hvala unaprijed .

Poz

steeef:
pozdrav..

vjerojatno se mislilo na kevlar remen a ne karbon..svaki za tu masinu imacrebra s obje strane.
svejedno,za serijski skuter najbolji je serijski remen i to orginalni piaggio..
rolice i klizaci takodjer orginalni samo,sve ostalo je neisplativo (kaj se tice kvalitete i trajnosti)..gramazu isto tak ostavi serijsku.
zamjeni i kocionu tekucinu..i ostalo kaj si nabrojil, ulje filter svjecicu filter zraka antifriz,uz to i centralni feder u straznjim remenicama..
gume takodjer u org. dimezijama

Aureus:
Pozdrav Steef ,

Hvala na odgovoru, kako vodom najbolje sve stock ostaviti, jos jedno pitanje ako imas iskustva, vidim da su sve gume komplet oko 600 kn  - ima li nekih bitnih razlika ili michelin city grip je ok?

RunnerSukosan:
City grip je gnoj

Aureus:
 :toothy9:g runner

Imas neki savket sto je dobro, dimenzije su jako male pa i nema neki izbor?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju