Tehnički kutak > Česta pitanja o stylingu
bojanje felgi
CoK:
--- Citat: Tomi_ZG - 13 Veljača, 2018, 08:35:37 ---Kvalitetan krom baš i ne puca,govorim o onom kojeg napravi prava firma,ne kinez za 4 i pol kune,i puno je trajniji nego ikakvo poliranje,to se nemre ni mjerit jedno s drugim
Vidim da još hrpa ljudi tu misli da se kromira s bojom,odnosno da je krom farba,a nije,kromiranje se radi u galvanskoj kupki uranjanjem metala u kiselinu
--- Citat: CoK - 13 Veljača, 2018, 07:46:24 ---A sta ako boja ima primer u sebi? :frajer:
--- Kraj citata ---
To je onda viši nivo ;D
--- Kraj citata ---
pa jeli moguce da nesto postoji u ovom kosmosu a da ti ne znas mrale? Ja sam mislio da si ekstreman
Tomi_ZG:
Ne znam koji brojevi će bit u petak na eurojackpotu,ak znaš šapni ;D
luka_vxr180:
uff, to za kromiranje nisan zna, ja san misli na to poliranje a usput mi je neko reka da je to krom al zato san i pita jer ne znan to
sad ovo za poliranje, prvo pitanje, jel mora ic brus do 2000 iljade ili moze do 1000 ii drugo, di cu tu kredu nabavit i to
neman bas puno iskustva, tek pocinjen oko motora i to ali iman vrimena i volje zajebavat se sa tin pa bi voli i nesto naucit jos
ajlavsrku:
240,400,600,800,1000,1500,2000 papir,kredu mozes nabavit u bauhausu i slicno,ja je nabavim kad mi triba u firmi sta se bavi inoxom uzican u njih krede plave.
Namazes felgu desolom (kupis u boje lakovi i tako to nekih 60 kn + 5 za kist) ,namazes felgu cilu ostavis da stoji,popijes pivu,onda udres miniwashem po njoj,otpadat ce boja i onda ako.di ostane ponovit postupak dok se neskine,onda pocnen sa tim papirima brusit,vidit ces kad tribas krenit sa drugom gradacijom sam to ti ovako nemogu opisat,vidit ces po tragovima brusenja na aluminiju,sve ce gladje ic sta je veci broj papira,kad dodjes na 1000 vec je neki sjajni mat kao,onda posli 1500 i 2000 i onda za kraj uzmes potroseni 2000 papir i sa njim opet prodjes al na suho,inace 240 400 ja radim bez vode,ostale sa vodom brusim i za kraj 2000 potroseni na suho i onda dobro oprat felgu od prljavstine brusenja i vode,cetku za poliranje prislonis na kredu dok se vrti na busilici/brusilici i kad poplavi cetka onda na felgu il nebitno bilo koji aluminij koji poliras i kad nestane plavo sa cetke jos malo poliras pa onda opet kreda da poplavi i nazad,iza toga je stavis na sunce gledas kako bljesti popijes pivu i odes doma jer prste neosjecas 5 dana iza hahah,eto nadan se da san pomoga.
luka_vxr180:
pff, haha pomoga si puno i fala ti puno na ovake objasnjenju
samo da pitan jos kako to odrzavat i koliko traje to kad jedan put ispoliran
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju