Tehnički kutak > Garaža
Aprilia Sr 180 by:Fadil aka ŠTAP&KANAP Čuning
ditek:
--- Citat: walkay - 27 Prosinac, 2017, 16:48:43 ---Nisam siguran ali mislim da je KB glava kao BGM 13,5:1 i kad ide na 180 ccm cilindar treba pripazit sa brtvama da dobijes taj omjer, ja sam stari setup vozio sa 1 mm brtvom ispod cilindra 0,4 i 0,6, skvis je bio 1,7 mm a omjer 13,5:1 na BGM glavi. Odvozio sam cijelu sezonu bez problema, tocio sam samo 100 oktana, nakon skidanja cilindra sve je bilo u savrsenom stanju.
--- Kraj citata ---
KB i BGM glava su na 12.5:1 :)
Jučer sam nešto mjerio, ali moram nabavit pleksiglas ili neš slično da točnu zapreminu glave izmjerim. Serijska SP glava 24cl, KB glava 19cl zapremina. Ubacio sve podatke u kalkulator, i dobio sam da je na 1.6mm skvišu kompresija 12.2:1 (0.8mm brtva ispod cilindra). Znači na istoj brtvi i skvišu KB glava je na 12.2:1 a serijska na 9.8:1.
Po toj računici mogo bi i ostavit tu 0.8mm brtvu, taman se spreša još 0.1mm i dođem na 12.5:1 točno :icon_thumright: Ako bi ubacio malossi 0.5mm brtvu ode kompresija na 13:1 što je previše.
walkay:
Budes mi dao kalkulator pa cu ponovo izmjerit tu glavu, ali koliko sam vidio PM glava je vise otvorena od BGM-a a PM znam da je 12,5:1.
RunnerSukosan:
Fadile dolazim s krojackim metrom :laughing7:
ditek:
--- Citat: walkay - 29 Prosinac, 2017, 12:45:40 ---Budes mi dao kalkulator pa cu ponovo izmjerit tu glavu, ali koliko sam vidio PM glava je vise otvorena od BGM-a a PM znam da je 12,5:1.
--- Kraj citata ---
Evo link za kalkulator (by mmario)
www.pyrotherm-sr.co.rs/tuned/calc/mm_kalkulatori_v2.0.zip
Evo KB glava isto kao i PM 12.5:1. Za BGM jedino nisam siguran, al nje više ni nema u prodaji..
https://www.sip-scootershop.com/en/products/cylinder+head+kubler+racing+_kbr73666
dario007:
Ako mislite racunati,onda stap&kanap treba maknuti iz naslova. :icon_biggrin:
Samo delajte,meni je drago da se malo pokrenulo tuniranje,bit ce zanimljivo na buducim meetevima. :)
Stay fusher!
Imam ti komad pleksija,poslat cu ti po dacerovsu kad dode po filter,naravno ako trebas...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju