Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 70 R Factory

<< < (28/119) > >>

tdj595:

--- Citat: Corector - 31 Ožujak, 2019, 10:50:20 ---Ajde molim te prati potrosnju sirine remena, jer ja sam vec LUD LUD LUD, otkako znam za piaggio remeni se doslovno tope. U 1000km vec imam osjetan pad krajnje brzine.

Dosao sam do zakljucka da se remeni brzo trose zbog veceg opterecenja i punog gasa. Jer svi ljudi koji subse lagano vozili i nisu forsirali motor, imaju remenje preko 10000km kao novo.

Pravi kevlar mi je posljednja nada.

--- Kraj citata ---

Kevlar se ne bi trebao trosit, ja sam na sportcityu imao malossi kevlar nije se ni mm potrosio nakon 7000km kad sam ga mijenjao, a bio je base setup i nisam ga ni malo stedio na gasu. I jos je to bilo ljeto vrucine brutalne

RunnerSukosan:
Uzmi polini, uzmi malossi, doppler, pasa jarca... Treba uzet onog cije dimenzije odgovaraju. Meni se malossi kevlar na BBu za jednu sezonu potrosio sa 22 na 21

shogun:
Pricate o remenima ko da kostju 500kn
Jbt remen je 100kn da ga mijenjas svaka 3mj
Potrosit ces godisnje 200-300kn

Corector:
Mraleee, ja obicno remenje moram mijenjati svaka 3 tjedna al doslovno. Vise mi se.neda otvarati deklo.

Otkako znam za piaggio, istokario sam do sada barem 15 novih remena (Mitsuboshi 12kom, i barem 3 oroginna). Ima tu i brdo kilometara, ali tocno se ista stvar desava na svim masinama. Karbos je malo u prednosti sto se moze vise prevrtit pa kompenzira vise.
NA VISE MASINA.

Znaci odem na jedan trip i vec izgubim krajnju u povratku odnosno IZGUBI 0.2, 0.3mm.

Nikakvo plesanje kraka radilice nije pomoglo. Jer se to desava na karbos i purejet masinama, itopi se zacas na 18mm i onda se sporije malo trosi.

Na minarelliju sam stalno vozio malossi kevlar i to je bilo dobro, krajnja postojana 5tkm. Kupio malossi special puko mi u 50km. Vozio hebo, polini, bando i nista, osketi se pad momenta i razvlacenje s obicnim remenjem.
Jedino je Toppv remen bio solidan, ali malossi kevlar nenadjebiv.

Vec sam ubio Mitsuboshija nema ni 2tkm, a remenje jedva izguram do 3000km i tada mi krajnja padne za nekih 10kmh gdje motor samo vrti i vrti.

Prevelika mi je razlika s remenom 18.5 i 18mm, i 18mm nikad nece biti kao 18.5 mjera.
Kupit cu malossi pravi kevlar tako mi mlijeka u prahu jer moram to probat posto sam vec isfrustriran, makar su to sve sitnice, al volim kad je nov remen onda se prejebeno prenosi moment, linearnost i napuni krajnju samo tako.
Velki sam fan voznje u krajnjoj brzini, ali samo zato sto se vozim po avenijama gdje mi ni 200 nije dovoljno. Dobro ajde, volim potegnuti i na tripu, a ponekad me ponese pa to traje i traje i traje :D Ponekad otdtripujem sve na maksimumu.

Ogromna je razlika izmedju nekoga tko skuter koristi 800km godisnje za do placa tijekom suncane nedjelje bez vjetra po pjesackoj zoni.
I zestokog tripera, znaci remen u prvom slucaju moze prec 10tkm i nista se ne trosi, slovne oznake budu nove, pukotine se ne vide. A u drugom slucaju je masakr, istokaren po sirini, opusten i mlohav, polizanih slovnih oznaka. Realno, taj remen je presao visestruko vise sto zbog toga sto je proveo vise vremena u visem prijenosnom omjeru, na visim tempersturama i vecim opterexenjima, logicno je da ne zadovoljava zestoke triperske standarde koji se zaoravo izjednacavaju s trkackim potrebama.
Isto kao da vozi 50ccm serijalu i 70ccm. Pedesetka ti ne bude zacvikala prakticki nikad, a 70tka je sezonska roba.

SF2 Freak:
Malossi kevlar jeni meni bio No.1 na pezi. Ali kada su promjenili pakiranje takoder su poceli cigani trpati obican remen pod kevlar.
Neka se najedu govana. Sada mi ubsteku polini kevlar. Cekam da zakoljem miciku pa onda njega ubacujem. Jer na tom Poliniu se vidi da je kevlar. Nareckan je i krut dok je malossi "kevlar" gumenast i isti kao x special.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju