Tehnički kutak > Garaža

Vjecni skuter - PureJet

<< < (119/257) > >>

v3kac:
Kaj je bilo sa originalnom ?

zvonkec92:

--- Citat: v3kac - 20 Veljača, 2020, 22:10:00 ---Kaj je bilo sa originalnom ?

--- Kraj citata ---
Bolje ne pitaj, jako tuzna i bolna prica..

Corector:
Uz pocetnu dobru volju i vjeru, pokusavao sam i borio se da izvucem nesto konkretno iz originalne pezo masine. Zakljucujem da je peza nepotrebna karacina, i da voli vaditi mast iz mozga, za sto, sta to nudi da uvjerljivo, ili blago nadmasuje konkurenciju?

Ne ide s mjesta, neopisova nemoć agregata, krajnja brzina ocajna, 68gpsa uz povoljne uvjete, uz nadvoznjak bi gubio 20kmh toliko naglo da je to frustrirajuce (nabije ti se kolona od dvadesetak vozila, zastrasujicue), velik potrosac, neisplativo mi je bilo prelaziti na Peugeot platformu zbog ulaganja u specificne dijelove koji ne traju bas dugo kao sto sam navikao na piaggiu.

v3kac:
I onda se transplatirala piaggio masina u taj motor.

Zasto ?

Corector:
Pise ti u drugom odlomku prethodnog posta.

Kad vec imam preslab i neupotrebljiv agregat, odlucio sam se na radikalno, ali prije svega zabavno i ne tako komplicirano rijesenje kako se cini, u konacnici i neusporedivo jeftinije i pouzdanije rijesenje u piaggio bloku.
Cilj mi je bio iskoristiti kad se to vec dokazano nudi (u konacnici sam sebi potvrdio vise puta):
- imati masinu koja trazi najmanje ulaganja oko redovnog odrzavanja i doštelavanja, dakle da su performanse dugo vremena stabilne, a ne svako malo daj jos malo ovo, daj ono da bi to bilo to
- iskoristiti maksimalnu pouzdanost
- gorivo i ulje svesti na minimalnu razinu, 3.2L max. i 1800km za litru dvotaktola
- performanse i vise nego dovoljne za gradsku voznju
- mogu se normalno voziti i na duge ture

Posto se smatram vozacem koji ce jako dobro iskoristiti ove prednosti i benefite, ovo mi je top kombinacija. A danas u svijetu trenutne informiranosti gdje svi sve znaju, smatram da nisam pogrijesio, sto mi potvrdjuje vec ne znam ni sam koji ovaj agregat po redu.

Za ovo sam saznao tezim putem, kao promatrac, samoinicijativno sam nanjusio da tu ima nesto, pratio sam godinama kako stvar funkcionira kod drugih, činjenice su postojale - ja serafim i non stop drkam ko budala na skuteru s karbom, a ovaj godinama nista pipnuo nije. Ja ga zicam da mi posudi purejeta da si odem kupiti dijelove za generalku...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju