Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Pripasivanje polutke ditech/piaggio
dario007:
Gore navedena polutka je sa Piaggio Fly 100 4t mašine.
Matija je isprobao i premjerio polutku
Kut polutke je 40*
Matija ju je ubacio umjesto Ditechove i kaze da se ponasa isto kao i Ditechova.Isto vrti,isto ide i potpuno isti setup trazi.
S obzirom da je blazi kut radi slabiji pritisak na feder,pa bi feder trebao biti dugotrajniji i po teoriji moze biti meksi feder.Tako je i na Malossi polutki,tamo jaki midrace u ogromnom brijegu drzi zakucane okretaje sa ljubicastim federom.
matija84m:
--- Citat: aragonY - 09 Listopad, 2020, 18:23:45 ---E super. Sad samo neko da izmjeri malossi linearnu da vidimo jel se broji od nule ili od vettikalne linije odnosno 90° pa se moze i ova "testna" polutka izmjeriti i javiti rezultat :)
--- Kraj citata ---
E jbg ja sam jerio ovako kako je na slici. Ako se mjeri drugacije onda je opet lako preracunat. Od pravog kuta se oduzme ovaj kut i onda imamo onaj kut ako se tako mjeri.
Uglavnom ova tvoja ideja sa papirom je jako dobra, brza i efikasna :icon_thumright:
NewMultiFail:
Nadam se da nije problem sto ozivljavam ovu kultnu temu, htio sam samo pitati da li je neko pripasivao ditech polutku na staru 128mm remenicu, imam stari prijenos koji je izrazito nelinearan pa sam htio probati ovaj dariov mod?
matija84m:
Trebala bi pasat.
Corector:
Bacaj tu nelinearnu u smece i ako imas prostora u bloku i deklu za 2mm veci promjer polutke onda ditech ide gore bez beda. Trrbalo bi ici.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju