Općenito > Maxiskuteri

Maxi skuter troši ulje

<< < (4/6) > >>

KarloDelPontiac:
Ne moze on ni cekati interval od 1000 km to je ovu potrosnju predugi interval. Tu bi morao kontrolirati ulje svakih 100km, a to nije normalno.

Ulje ti ili negdje curi ili ga trosi, normalno u svakom slucaju nije. Provjeri prvo da li curi negdje, da li ostavlja masne fleke na podu.

maxsakot:
Za sada pratim stanje ulja u motoru i ako se nastavi takva potrošnja skuter ide ubrzo kod majstora.

KarloDelPontiac:
I? Jesi ga pratio? 😁

maxsakot:
Da! Pratim cijelo vrijeme nivo ulja u motoru ( kao i tekučine za hlađenje i ulje u mjenjaču) i za divno čudo sve je ok.!
Nivo ulja je konstantno na gornjoj crtici a već sam tri rezervoara goriva potrošio. U čemu je "kvaka" ne znam.
U međuvremenu mi je majstor stavio novi remen jer kad je išao provjeriti stanje remena i rolica ovaj je bio ispucan na više mjesta u što sam se i sam uvjerio jer sam cijelo vrijeme bio pored njega. Po majstoru bilo je samo pitanje trenutka kada će pući. Novi me koštao 690 kn., original piaggiov plus majstor 150 kn. Rolice su bile ok.
Krajem mjeseca idem na dulji put, cca 500km. u jednom pravcu ( Milano) pa mi je drago da sam miran po pitanju remena i rolica kao i potrošnje ulja. Pozdrav

3alfa3:

--- Citat: SF2 Freak - 16 Kolovoz, 2017, 18:49:59 ---Ne obaziri se na signalnu lampicu. Talijani su to jako lose rijesili , ona ce ti se upaliti tek kada ces u masini imati 2-3 deci ulja a onda je vec kasno.
Najbolje nakon svakih 1000km provijeriti ulje. Nije to neki problem odserafit -> ocistit stangicu -> zaserafit i opet odserafit da se vidi nivo ulja.

--- Kraj citata ---

Ako lampica pokazuje kad je pritisak ulja premali (senzor pritiska ulja, kao sto je to najcesce na autima i motorima), onda kad ju u voznji vidis, steta je vec najcesce napravljena. Takve lampice koje to pokazuju definitivno nisu zato da bi signalizirale da je uskoro potrebno dotocit ulje (kao one koje se pale kad ih plovak u rezervoaru ulja za 2T skutere upali), nego da se pocne skupljat novce za generalku ili raspitat o kreditu u banci zbog istog razloga ako je manjak novaca na racunu  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju