Tehnički kutak > Tuning skutera

Swap mašine

(1/4) > >>

Lića8D:
Helou narode,
Imam Lifan 8D, vozim ga već 3 godine i bukvalno mi je dosadio, a nekako prirastao srcu.
GY6 je u njemu, koji sam prošle godine, na "7000 na satu", morao kompletnu rastaviti zbog problema sa faznim lancem, elem riješio sam to. Sada sam upao u nezavidnu situaciju, drugari kupuju NRG-ove, SR-ove i slične jurilice, a ja ostadoh na mom kinezu.
Zanima me da li mogu da odradim swap, tj da ubacim veću i jaču 4T mašinu u moj ram? Na šta treba biti spreman i na šta treba obratiti pažnju?

Ferly:
Mozes od baotiana 125, jedan prijatelj je prije nekoliko dana stavio na Gileru Runner gy6 50ccm jer mu se gilera pokvarila, a dok je pravi, da se moze bar nekako vozit  ;D E sad ne znam jel sve pase, saraf na saraf... Al od 125ccm 4t gy6 Baotiana mozes, to su mnogi radili...

Lića8D:
Pazi, prepravljanje nosača, malo bušenja,brušenja i to sam očekivao
Uz mašinu, koliko se ja razumijem, treba mim odgovarajuća bobina i CDI, pošto karb i anlaser dobijam uz nju.
Znači Boatian 125, ok bro

Ferly:
Da, jaca instalacija ide :)

zvonkec92:
Netreba ti jača instalacija bobina i te gluposti, to je sve isto i na 50cc i na 125 i na 150cc GY6 skuterima. Najveći problem ti je izrada nosača i varenje istih za ram.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju