Tehnički kutak > Injection
Aprilia sr50 ditech GARAVI tj cadji SVECICE
mijatovic84:
kako se ecu proverava,sta sam jos primetio,kad je skinuta svecica sa kapice,svetluca struja oko bobine,a kad stavim svecicu onda ne,samo baca varnicu na svecicu,cim skinem svecicu,samo seva oko bobine,jel to u redu???
Corector:
--- Citat: mijatovic84 - 18 Lipanj, 2018, 17:06:25 ---kako se ecu proverava,sta sam jos primetio,kad je skinuta svecica sa kapice,svetluca struja oko bobine,a kad stavim svecicu onda ne,samo baca varnicu na svecicu,cim skinem svecicu,samo seva oko bobine,jel to u redu???
--- Kraj citata ---
To je u redu da sevaji gromovi oko bobine, jer je napon 30kV. I nemoj to vise raditi da baca u prazno jer ta iskra moze zapaliti benzin i eto pozara.
ECU hoce stradati kad se forsira paljenje masine s gotovo praznim akumulatorom. Makar sam ja to pokusao provocirati i nije mi uspjelo.
Crkne mu napajanje zelene dizne, a vidio sam slucaj i da je napola crklo napajanje pumpe.
Pumpu cujes po zvuku, kad je manji napoj slabije se cuje i sporiie vrti
Izlaz dizne najlakse testiras s lampom za ispitivanje, spojis se direktno na plus akumulatora i ubodes na zicu koja je minus, a zaboravih boju na ditechu i mora ti blicati dok anlasujes s sto znaci da okida na masu.
A druga zica ti ima plus kad das kontakt.
mijatovic84:
Sad mi je jasno,pumpu sam testirao,na prvo zujanje oko 3 bar,a cim upali izadje na oko 6 bar,mislim da je to Ok
Corector:
Pumpa mora nabrati barem 7.5bara.
mijatovic84:
Da,ali sa T racvom sam merio,nisam direktno na pumpu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju