Tehnički kutak > Garaža
Gilera vxr 180 >>200
blueknight:
Stavio sve upalio motor radi kao traktor nesto lupa. Pali iz prve prima gas fino ali lupa kao ventili da su. Sve skinuto opet mislio sam da ventili diraj klip al nisu se potpisli znaci da ne diraju. Ventili nastelani na 10 15 da listic moalo teze ulazi . Jek moguce da je do dihtunga glave jer stari je debel 1mm i nije limeni a novi je je 0.4 i limeni je. klip kad dode u gmt skroz je ravav sa cilindronda ne lupa on od glavu?
steeef:
normalno da je do dihtunga glave i da se s vremenom budu rastopili ventili zbog prevelike kompresije i prevelike temperature u kompresionom prostoru..(vidjeno vec na svoje oci).
zato sam napomenul za dihtung glave,tebi za alu cilindar treba dihtung 1.1mm debljine,a ovaj koi si stavil limeni je 0.3mm debljine i ide samo na gus cilindre.
blueknight:
Hvala steeef i ja sam pomilslio na to. Jos pitam ove u servisu sto su poslali djelove kaze taj ide 0.4 a ja skinuo onaj debeli a masinu niko nije rastavljao osim mene. Narucit cu danas debljji dihtung. Nisam mogao spavati od muke hahaha
blueknight:
Stigao dihtung sve smontirano radi kao sat ali nekako mi je povecao radnu tepreratutu prije mi je bilo toko voznje na 65 75 stepeni sad na 80 85. Imam digitalni pokazivac. Da li e moguce da tih 20 kubika igra toliku ulogu ili nesto nije dobro nasuo antifriz dole malo klimnuo cirjevo izasao zrak stavio selnu ne pusta nigdje al temp visoka . Danas je kod nas bas vruce 35 stepeni al mislim da ti nema veze sa tim sa toliko dize.
steeef:
pa na 4t i je radna temp na oko 90℃
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju