Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Zip 70 LC by ditek

<< < (26/28) > >>

ditek:
@rade - dobro si me podsjetio, taj dio nisam ni upadte-o, evo ukratko:

Bosch el. Vodena je krepala, cura nije skuzila na vrijeme i otisla tako do posla 3-4km  :happy6: skuzila je tek kad je na posao dosla da je bacio vodu na cep, i da se ne cuje vodena na kontakt. Slepanje doma, upalio je i radio najnormalnije ali je isao slabije.
Otvorena termogrupa, nikakvih tragova nigdje, osim karike koja je naglo dobila zazor od nekih 0.8mm
Ubačena nazad polovna karika s nekih 5tkm, nove brtve i igličasti kad je vec bio otvoren. Nova pumpa složena iz radetove, od njega sam samo motor uzeo, a impeler i gornji dio kucista sa svoje stare..

I vozi zip dalje, nemože ni zalepit kako bog zapovjeda.

Rezime u 3 godine:
3-4 svjećice
3 igličasta
2 seta dihtunga
1 nova karika
1 bobina
3 remena
1 vakum ventil
1 vodena pumpa
1 semering do variomata
2 kompleta crijeva za bengu i vakum

:headbang: to je tak kad se nesto poslozi iz hrpe šute, s ciljem da odvozi jednu sezonu, i na kraju ispadne ovo..
Sljedeći update kad rokne krak radilice, jer ova rmsova ima  oko 15000km

Pupo:
Zip izgleda ko bonbon :)

aragonY:
Provjeri i ti stanje zupcanika mikroremena na radilici. Jer otprilike zbog tog pucaju radilice na piaggiu, imas u Perinoj temi o purejetu 63kkm ako nisi vec vidio..

ditek:
Hvala pupo  :icon_thumright:

Pisao sam tamo u temi da je zip već pojeo jedan ventilator, a i ovaj novi je malo liznut  ;D
Provjerit cu stanje uskoro, i tako bi valjalo klizače promjenit. Gore su još od kad je složen zip, a tad je već variomat bio polovan..

Btw sad mi se deračina roosta ne uklapa u izgled motora, najrafije bi zxa vratio i nečujno zujo okolo  ;D al ajde budemo se izguštali jedno vrijeme pa ćemo opet na privremeni downgrade.
Cura me i tako i sa ZXom debelo napegla (172ac)

ditek:
UPDATE !

Tema se updejta samo kad su veći zahvati u pitanju, tako da je vrijeme za update  :)
Zip idalje živ i zdrav, bez većih kvarova, ali zato su gore od prvog dana bile skalamerije od spuhova.. Nakon što je 5-6 puta varen i preslagivan, Roost je otišo u penziju, a na njegovo mjesto stigao novi Stage6 R1200  :icon_thumright:

Usporedba sa Roostom:
Flanđa na R1200 je promjera 29mm, grana 32mm.. Ako kome zatreba ta informacija

Montaža je potrajala jedno 5 sati + 3 sata za kemijanje oko podizača amortizera i centralne nogare.. Problem je bio u tome što je top udarao u bočne plastike, vakum ventil, ralicu i podnicu.. u SVE..
Evo situacije:

Stvarčica koja je sve spasila, na sreću je Pleša imao na stanju  :icon_thumright:

I slika prve bojice i štelivanja:

Sve u svemu zadovoljni smo, Zip je dobio kaj je zaslužio, napokon mint uredan spuh koji ne pušta i ne dreči, a za 10% manje snage koga više briga, dokazao je već kaj može, sad samo nek potraje još toliko  :)
Što se snage tiče, blizu je Roostu, ali čini mi se da je ipak malo slabiji u špici, osjeti se da počne lagano u prazno vrtiti gdje je Roost čupao dalje.. Start možda i bolji, međuubrzanja ista.

:hello:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju