Tehnički kutak > Garaža

Malaguti Spidermax GT500

<< < (7/10) > >>

Corector:
Ma vozi i sa 5 rolica i to razlicitih gramaza. Vidio i izvadio, nista nije treslo, isto kao sto ne trese iskrivljena radilica, cak niti ona koja struze od bendiks koliko je spigana. S razvaljenom broncom takodjer vozi, dosta toga apsorbira CVT. Za probu neke stvari prolaze, ali ovaj sa 55tkm ne znam kak je preso kad se raspadaju oem stvari nakon toliko km...

Nego sad treba ubacit samo 8 komada koje su teske kao ovih 6 i dolazimo do zakljucka, cisto da ne idemo dalje u neke extremno teske teorije oko jednostavnih stvari  :frajer:

stipe:

--- Citat: Corector - 02 Lipanj, 2017, 09:33:33 ---Za probu neke stvari prolaze, ali ovaj sa 55tkm ne znam kak je preso kad se raspadaju oem stvari nakon toliko km...

--- Kraj citata ---

prominija je par setova rolica...

Krvavy:
Jučer sam rastavio prijenos da provjerim (napravio sam oko 1k sa -2 rolne) da li je sve u redu (i da pobrusim kuplung - untisumporairudovog i vrućinama - opet je počeo lagano cvilkat).

Sve 5, nikakvih problema, vratio izvađene rolice, napravio djir... moram naći lakše rolice jer nema više onog woooooooo osjećaja kod ubrzavanja (fyi, mašina ide brutalno, samo nema onog skoka kad razvrti na 5000-5500 okretaja kao sa -2 rolice).

Ciljam na 15gr rolice...

Krvavy:
Evo mali update... Jučer se spremio put Viljeva na motorijadu. Prođem Koprivnicu, cca 1 km od rotora prema Pevecu motor se ugasi u vožnji. Stanem, probam upaliti, a ono šipal.

Na MFDu mrak, kazaljka brzinomjera zapela na 55km... nema znakova života. Probam reset, ništa. Znači ili struja ili elektronika.
Sva sreća pa stalno imam rolu alata u gepeku, otvorim poklopac di je akumulator, a on vreli i kuha. 2 mjeseca stari, maintenance free, kipi ko lonac na vatri.

Izvadim ga van, zaključam skuter i stopiram prema KC. Staje lik, svaka mu dala, stvarno me je vozikao po KC tražeći akumulator. Na kraju me je odvezao natrag do motora i dao mi broj od vučne službe. Nazovem i dogovorim da me pokupi. Kad sam čekao stavim natrag akumulator (koji se dosad ohladio i valjda smirio), i skut oživi... naravno čim probam upaliti crk.

Dođe čovjek, utovarimo mi debeloguzog i odemo do njega u servis. Tamo spojio booster na akumulator (skuter još natovaren) i skuter upalio... naravno čim je maknuo booster skuter se ugasi čim dam malo gasa. Sva sreća pa je pokraj njega veliki dućan od Tokića, kupim akumulator ali treba barem sat-sat i pol da se formira. Kaže mi čovjek kupi ga pa budemo čekali u bircu. I stvarno, stavio on akumulator da se formira i lagano puni, a mi čekali u kafiću pokraj sa nekim njegovim prijateljima i lagano par rundi.

Kad je bilo gotovo, stavio novi aku i upalio mašinu, sve 5. Veli mi čovjek da isprobamo da li ti nije problem u punjenju... i stvarno, na leru ok, čim dam gas puni od 14-25 volti... pasmater, otišao regler.

Skinemo skuter sa šlepa, zahvalim, riješimo račun i ja lagano podvijenog repa doma...

Došao kući, laganini smrad po sumporu, probam kak puni a ono 14-19V. Stari novi akumulator sam provjerio, sve je isparilo (suhe ploče unutra); dodao sam vode i kiseline pa budem vidio da li bude preživio barem kao pomoćni akumulator.

TL;DR... trebam ispravan regler Piaggio p/n. 639110.

Isto tako, pohvala gospodinu iz AC Bedeković, Koprivnica (vlasnik) - čovjek je maksimalno pomogao (subota popodne)

steeef:
fina havarija u mom kraju,mogo si se javit ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju