Tehnički kutak > Garaža

Malaguti Spidermax GT500

(1/10) > >>

Krvavy:
Pozdrav,

vidim da je in predstavljanje svojeg dvokotačnog vozila pa da i ja podijelim svojeg...
Dotad sam vozio prvo Adly Silverfoxa (skoro ga ubio do kraja), pa krmko People S50, zajedno sam na njima natukao oko 25k.
Žena dala blagoslov, položio A kat i bacio se u nabavku...

Kako nisam uspio Yoga uloviti za test drive njegovog tricikla, odlučio sam se na Spidija... rekao sam ništa manje od 16" kotača (krmko je imao 16").

Usporedba krmka i BAB-a

Kupio ga sa 22k km prošle godine, sad je na 26800... ulaganja dosad novi akumulator, nove gume, izmjena ulja, uljnog i zračnog filtera te jedan set semeringa za prednje vilice (izbjegavao klince koji igrali nogomet na cesti i prešao preko kamenčuge koja im je bila gol).

Par sitnica osim toga: prekidači kočnica, par lampi i jedno popodne sa raskapanjem sustava hlađenja (pumpa, termistor, dva termostata, dva hladnjaka, ventilator, tri odzračna ventila... sve provjerio - zrak u hladnjacima).
.

Ekstremno udoban, stabilan i ogroman... gepek ko guzica Kim Kardashian...

Pravi touring skut, malo glomazan za probijanje kroz grad, ali ne previše... potrošnja oko 4,5-5l/100km (300km sa jednim tankom), 40 konja (i jedan magarac... ili dva). V-Box alu okvir (mislim da je sa TMaxom jedini koji to ima), provjerena Piaggio Master mašina, integralne kočnice (nažalost nema ABS), jedino malo "miješa boju" na ler gasu...

E da, i ubija brašno... maksimalno sam ga natjerao 155, ali jednostavno pruža preveliki otpor... a i to da ja i on imamo 330 kg... :)

U dobrom društvu...

Na kraju, bolja polovica...

Toliko...

Tomi_ZG:
Bome ogroman je,klasa autobus na 2 kotača,mogu mislit koliko pivi stane u gepek  ;D

Jesi razmišljao da staviš neki variomat koji ovom agregatu udahne novi život?

Krvavy:

--- Citat: Tomi_ZG - 24 Svibanj, 2017, 20:59:10 ---Bome ogroman je,klasa autobus na 2 kotača,mogu mislit koliko pivi stane u gepek  ;D

Jesi razmišljao da staviš neki variomat koji ovom agregatu udahne novi život?

--- Kraj citata ---

Možda nagodine, dok se malo oporavim financijski... ali dok ide kak spada, nebi ništa prčkao... a ide kak spada...

RunnerSukosan:
Vidi ktm 1290 superduke, san! :love7: :love7:

Krvavy:
Da opet dosađujem malo... kako je ovih dana sunce zapržilo, vozi se ko ludo... bio u Zelini na motorijadi, dosta skutera (trio beverlya, silverwing, nexus, tmax, x9, nešto bmw-asto, čak i par 50tica)

Piaggio Master mašina + vrućine + vožnja = cviljenje kuplunga... JAKO cviljenje kuplunga.

Kaže žena da jedva čekam da imam razlog za raskapanje, pa rastavio prijenos, očistio sve od prašine, pobrusio kuplung lamele i zvono, očistio variomat, rolice i slidere (ajme prašine - kompresor ftw).

Kad je već bio rastavljen, rekao sebi da probam ovo:

http://malaguti-spidermax.blogspot.hr/2009/07/speedy-gonzales-road-runner-and-red.html

Zasad sam stavio samo 6 rolica, te testirao... ti bokca... ubrzanje je osjetno jače, mirnije radi motor i okretaji su puno fluidniji... par dana budem testirao pa da vidim da li idu još dvije rolne van...

Ako vrijeme posluži, u subotu pićim za Viroviticu na motorijadu...

Par slikica prije i poslije vario:

Toliko...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju