Tehnički kutak > Garaža

Runner 50SP a.k.a. Mačak u džaku

<< < (61/75) > >>

tdj595:
cudno to sa chokom, znaci da nesto nije u redu sigurno, ako je ugrijana masina mora se ugasit kad na leru dignes cok.
Ako si stavljao 40 klipic ili turpijao serijski onda bi trebo povecat ler diznu jer mu 32 bude premala.

A ovo za prijenos trebas linearnu polutku, i racunaj da ti je ljubicasti centralni mrtav za jedno 5000km mozda i prije pogotovo na zagrijanom prijenosu

aragonY:
Ee da klipić je 40 a ler diznu ne planiram povećavati jer sam prije imao 34 i to je bilo loše, troksanje na nižim otklonima gasa i gubljenje taktova nakon 5-10m puštenog gasa. Sada s ovom je normala i čujem taktove pri puštanju gasa u vožnji tako da to ne diram  ;D

Što se choka tiče, sumnjam da se klipić ne zaglavi u karbu možda kada se podigne tako i ostane gore. Ali nema mi to smisla jer lagano klizi po kanalu kada ga rukom mičem, jedino da se uspije nekako nakositi pa zaglaviti.  :dontknow:

tdj595:
Ma nesto ti to nije u redu, ne moze 2 br na ler dizni radit takve razlike. Ja sam na phva imao cak 38 pa je dobro radilo (jer nije bilo na stanju 36) poslije sam stavio 36 i reko bi da je to idealno bilo sa 40 klipicem. Ali opet kazem 32 je isto ok, nije da se zbog toga ne gasi kad cok podignes
A cok ako osjetis otpor federa kad ga podizes i ako se sam vrati onda nije zaglavio sigurno

dario007:
Sa cokom ti nesto nije u redu,odnosno stalno je pod cokom.

Ja sam sa full slabim auspuhom imao 114-118km/h krajnju po satu,a znao je i 122km/h nabrat sa vjetrom u ledja.Serijska polutka.Pise setup u potpisu.

dino73n:

--- Citat: dario007 - 21 Kolovoz, 2019, 13:01:50 ---Sa cokom ti nesto nije u redu,odnosno stalno je pod cokom.

Ja sam sa full slabim auspuhom imao 114-118km/h krajnju po satu,a znao je i 122km/h nabrat sa vjetrom u ledja.Serijska polutka.Pise setup u potpisu.

--- Kraj citata ---
Saget ili uspravljen je glavno pitanje?

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju