Tehnički kutak > Garaža
Runner 50SP a.k.a. Mačak u džaku
RunnerSukosan:
Steta da ti je estetika bitnija od mehanike :toothy10. Ne stavljaju se bez veze lezajevi u hladnjak nego da kliknu bez imalo sile.. Lako moguce da si zbog roga upropastio lezaj ili dosjed. Why doing it the easy way when you can do it the hard way. Kucnut radilicu sa svake strane da se odblokira je normalno, ne dogada se uvijek al je normalno..
dario007:
Radnja je prosta ko pasulj.Ja si uvijek uzmem stari lezaj kroz kojeg gurnem kaziprst,a sa palcem i srednjakom pridrzavam lager.Blok grijem i probavam spustiti lezaj,ako ne klakne do kraja samo ga izvadim i dalje dogrijavam.
Opce ga nema potrebe ledit.Dacerovs je bio svjedok kakva je to igrarija,grijes dok ne klakne,kad taj stari udje bez otpora,jos malo dogrijes za svaki slucaj i spustis ga unutra.
Doduse ja sam radio kontra metodu,jer sam stavljao poliamide,tako da su lezaji grijani u ulju do 110c i nabaceni na smrznutu radilicu(ovdje je pozeljno ledit radilicu,posto poliamide nemres grijat preko 120c) onda sam mali blok pekao u pecnici 15ak min na 150c,a veliki za to vrijeme grijao fenom i probavao ovu metodu sta sam gore pisao.
Kad lager udje odem po smrznutu radilicu i blok koji sam pekao i to sve pobacam gore bez problema,stegnem,otkocim i cao zdravo.
Dax ima neki profi fen,zadnji put sam ga gledao,baja za 5min sklopi blokove,s tim da jedno 2min maze diht masu :D
On je radio ovom metodom kao ti.
aragonY:
Meni se ova metoda učinila nekako najbezbolnije i stvarno je svaki korak bio čas posla. To je ono što se kaže bez alata nema zanata ;D a i vađenje je isto tako jednostavno sa izvlakačem, nema potrebe za nikakvim čekićanjem po radilici i centriranje kod dr.Ante, samo sklizne van bez napora.
Ma nije ležaj upropašten, a taj 1mm što je trebalo "dokuckati" valjda ne bi trebao predstavljati problem naspram ostatka dubine dosjeda a i odmah sam ga dotjerao mozda 5s nakon sto je spusten u dosjed pa se nije uspio toliko ni zagrijati.
@dario007 to spustanje u dosjed sam i ja baš htio uraditi ali sa novim ležajem i dotaknem slučajno prstom blok, opečem se trznem ruku i ležaj upadne u dosjed. Čuo sam klik pa ga nisam htio vaditi.
Al ajde sta je tu je, bitno da je posao obavljen, sada krecemo u nove pobjede :headbang:
Tomi_ZG:
Ovo je krivi centralni,malossi žuti za pia ne postoji,dobio si za minu/morini i to tu ne paše
dario007:
Joj kako volim nove dijelove :)
Ma ima i ljucibasti na slici,valjda je nekom narucivao.
Nebu problem ako si malo kucnuo lezaj,nije od putra.
Ja sam poliamide 3puta stavljao/vadio i nis im nije.
Doduse ja sam ih samo blago tuckao pri izbijanju,ali preko drske cekica.
Daj izmjeri mjere kanala na trophyu,bas me zanima jel novi ili stari tip,dreva ima dve vrste,nezz kak je s trophyem...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju