Tehnički kutak > Garaža

Runner 50SP a.k.a. Mačak u džaku

<< < (24/75) > >>

aragonY:
Ma kakva cifra novog runnera, nisam ni blizu tog. Tek sam presao polovicu tog iznosa, nista opasno  ;D

aragonY:
Polako bacam prve slojeve primera na ove ošmirglane plastike, da sredim šta se srediti da..
Stigao mi maloprije i zupčanik uljne..

Plan je preći na električnu vodenu a uljnu ostaviti u funkciji pa sam tokaru dao da mi odradi osovinu za zupčanik. Sad jedino ne znam jel osovina morala biti od nekog specifičnog materijala da ne troši piksu ili nema veze?

Ovaj čep budem malo skratio i zalio tekućim metalom. Mislim da će to biti sasvim ok, šta vi kažete?
Blokove sam iz zafrkancije malo pjeskario čisto da vidim kako će to izgledati. Sutra najvjerovatnije ih nosim na pjeskarenje, zajedno sa par dodatnih sitnica tipa anlaser, centralna nogara itd.

Tomi_ZG:
Usro si motku po meni,jer ovaj sistem je boljka pia ac mašina zbog čega hoće cvikat jer piksa hoće zapeć,pa struže...
Bolje da si napravio čep kod semeringa,uzeo vodenu sa osovinom,a osovinu odrezao kod drugog lagera pa da ti se zupčanik fino vrti na lagerima

Da si rekao da ćeš ovo radit ja bi ti prvi rekao da ne,al još stigneš ispravit

RunnerSukosan:
Na kraju si nas "ugodno" iznenadio  :icon_biggrin: ipak si trebao napisat jer istina je ovo sto tomi veli :icon_thumright:

aragonY:
A nisam znao da je ta piksa mana.. odlučio sam se za ovu opciju jer ako idem na osovinu sa lagerima, kako da ju sutra izvučem u slučaju da ležaj počne roštati? Sa druge strane će biti onemogucen pristup a sa ove nemam za šta povući  :icon_scratch:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju